Frenkie imenovan za brand ambasadora SEAT-a u BiH

Vedad Krkbešević

SEAT u Bosni i Hercegovini potpisao je ugovor o saradnji sa popularnim muzičarem bosanskohercegovačke hip-hop scene Adnanom Hamidovićem Frenkijem.

SEAT  podržava kreativno stvaralaštvo mladih, te stoga ne čudi da je zasnovano partnerstvo između ovog mladog urbanog umjetnika i španskog automobilskog brenda.  Početak saradnje najavljen je misterioznom kampanjom na društvenim mrežama pod sloganom „Predstavljamo novog člana ekipe“,  koja je među Frenkijevim fanovima izazvala veliko interesovanje.  


„Velika nam je čast što smo danas proširili ekipu za još jednog člana. SEAT je veliki brend i veoma smo ponosni što nas je i proizvođač iz Španije prihvatio kao adekvatnog partnera.  Imati SEAT na našoj strani je veliki kompliment. Leon FR od danas postaje naš pratilac na turnejama širom Balkana i siguran sam da će nam uveliko olakšati duga putovanja.  Također hvala SEAT ekipi kompanije Porsche BH koja je prepoznala naš rad i potencijal i što su se odlučili da u ovoj godini krenemo skupa. Njima, a i našim slušaocima obećavamo mnoštvo nove, dobre muzike i odlične koncerte“, izjavio je Frenkie.

„SEAT je trenutno jedan od najbrže rastućih automobilskih  brendova u svijetu.  Paleta modela koju nudi ovaj španski proizvođač zadovoljit će i one najzahtjevnije kategorije kupaca. Ipak, strateška kategorija kupaca ovog brenda su mladi i urbani kupci. S tim u vezi SEAT je u mnogim zemljama Evrope pokrenuo mnogobrojne projekte koji u konačnici imaju cilj približavanja brenda i modela ali i pomoć pri  razvoju kreativnog stvaralaštva kod mladih. Kreativnost je u genima SEAT-a tako da je ovo potpuno logičan pristup koji ovaj brend pozicionira na poseban način  u odnosu na druge proizvođače. U Bosni i Hercegovininastup SEAT-a već  godinama se odlikuje upravo podrškama, saradnjama  i događajima koji afirmišu kreativnost i urbanu kulturu mladih.  Saradnja sa Frenkiem je konkretan primjer našeg usmjerenja u ovom pravcu jer smatramo da je on  autentičan bh umjetnik u svojoj sferi  stvaralaštva , prepoznat i van granica naše države. Njegov temperament i stvaralački radupotpunit ćemo  našim sjajnim modelom LEON FR sa kojim će, nadamo se, uživati u svim budućim putovanjima na koncerte. Veliko hvala i agenciji za digitalni marketing „FOR FIVE“ koja je inicirala saradnju između Frenkija i kompanije Porsche BH, uvoznikom za Seat automobile u Bosni i Hercegovini i koja nam je zahvaljujući  profesionalnosti  svog tima preporučila pravu ososbu za brand ambasadora SEAT-a , “ rekao je Senad Trnka, brend menadžer za SEAT u BiH.