„Enter Night Pilsner“ pivo u potpisu grupe Metallica

getty images

Kiss, Def Leppard, Iron Maiden, New Order, Sepultura, Madness, Motley Crue, ZZ Top, Black Sabath, Ozzy Osbourne, Motorhead, Miles Davis, AC/DC, Queen, Rolling Stones – sve su to bandovi koji su ušli u pivski biznis i kreirali svoje pivo, ili liniju piva. Sada im se pridružila i Metallica.

Legendarna rock grupa Metallica je nakon viskija dobila i svoje pivo. Ono se zove „Enter Night Pilsner“ i predstavlja plod suradnje benda i pivskog brenda Arrogant Consortia. Cilj kreatora ovog piva je bio da se udruže nezavisnost i energija rok muzike i industrije zanatskog piva i stvori nešto što bi se svidjelo ljubiteljima ovog napitka koji uživaju u muzici grupe Metallica, ali i drugih izvođača ove vrste muzike.


Riječ je o pilsneru s udjelom alkohola od 5,7 posto, koji „predstavlja kataklizmički sraz dviju natprirodnih sila,“ koje nadilaze „žanrove, razbijaju predrasude i prkose konvencijama“. „Sličnosti Metallice i Stone Brewinga su beskrajne,“ rekao je bubnjar Lars Ulrich.Metallica ima iskustvo s jednim drugim pićem – već je napravila „sound-aged“ američki viski po imenu Blackened, nazvan po istoimenoj pjesmi s albuma Justice for All iz 1988. godine. Sada su se odlučili i za pivo, a učili su o tome gledajući što rade drugi, naročito Iron Maiden i Megadeth.


Ostaje da se vidi da li je sljedeći na redu Metallica merlot, crveno vino za sve one koji se opuštaju nakon posla uz zvuke pjesme Nothing Else Matters. Sigurni smo da fanovi grupe ne bi imali ništa protiv.