Filmski naslovi u Cinema Cityju koje ne smijete propustiti u mjesecu februaru

U nastavku vam donosimo filmske naslove koje ne smijete propustiti pogledati u mjesecu februaru.

"Hladna osveta" (Cold Pursuit) je akcioni triler u kojem glavne uloge tumače Liam Neeson, Emmy Rossum, Laura Dern...Ovaj napeti triler donosi priču o životu mirnog obiteljskog muškarca iz korijena će se promijeniti nakon misteriozne smrti njegovog sina. Njegova će ga potraga za pravdom od uzoritog građanina pretvoriti u hladnog i ubojitog osvetnika. Kreće u lov na vođu narko mafije za kojeg vjeruje da je povezan sa smrću njegova sina..."Alita: Anđeo borbe" (Alita: Battle Angel) je naučno fantastična akcija u kojoj glavne uloge tumeče Rosa Salazar, Jennifer Connelly,Christoph Waltz...Trostruki dobitnik nagrade Oscar James Cameron (Avatar, Titanic) i vizionar Robert Rodriguez (Sin City) stvorili su novu klasičnu junakinju u filmu "Alita: Anđeo borbe". 


Radnja filma je smještena nekoliko stoljeća u budućnost, u gradu Iron City, u kojem napuštenu Alitu u besvjesnom stanju pronalazi suosjećajni cyber-liječnik Ido koji je dovodi u svoju kliniku. Kada se Alita probudi, ne sjeća se tko je, niti prepoznaje svijet u kojem se nalazi. Aliti je sve novo, svako iskustvo joj je prvo. Dok uči navigirati svojim novim životom i ulicama Iron Cityja, Iro je pokušava zaštititi od njezine misteriozne prošlosti, dok joj njezin novi prijatelj s ulice, Hugo, pokušava pomoći da se sjeti svoje prošlosti. Između njih dvoje se počne razvijati sve veća zaljubljenost, sve dok smrtonosne snage ne dođu po Alitu i krenu narušavati njezine novostečene odnose. Tada Alita otkriva da ima izvanredne borilačke sposobnosti koje može iskoristiti kako bi spasila svoje voljene. Odlučna da otkrije istinu o svom porijeklu, Alita kreće na put koji će je voditi u borbu protiv nepravdi ovog mračnog, korumpiranog svijeta..."Instant porodica" (Instant Family) je komedija inspirisana istinitom pričom, u kojoj glavne uloge tumeče  Mark Wahlberg, Rose Byrne i Isabela Moner...

Topla i emotivna filmska priča o paru čiji život kreće drugačijim tokom od trenutka kada usvoje troje djece. Pete i Ellie, kako bi popunili prazninu u svom braku, odlučuju da posjete centar za usvajanje djece. Dvoje socijalnih radnika pomažu im u koracima koje je neophodno preduzeti da bi mogli da usvoje dijete. Odlaze na druženje organizovano da bi se budući roditelji i djeca bolje upoznali i tu sreću tinejdžerku, koja im govori kako skoro niko ne želi da usvoji dijete tih godina. Zainteresovani za njenu priču, Pete i Ellie saznaju da je djevojčicina majka narkoman, da je trenutno u zatvoru i da je zapalila kuću, a da tinejdžerka Lizzy ima mlađeg brata i sestru. Iako to sve djeluje kao ogroman izazov, bračni par odlučuje da ih sve bolje upozna i poziva u svoj dom, na porodičnu večeru povodom Dana zahvalnosti i tu sve počinje..."Spokoj" (Serenity) je drama, triler redatelja Stevena Knighta, u kojoj glavne uloge tumače Matthew McConaughey, Anne Hathaway i Diane Lane... Misteriozna prošlost kapetana jednog ribarskog broda neočekivano se vraća i progoni ga. U isto vrijeme prati ga i bivša supruga, očajnički moleći za pomoć, zaljubljujući se u novu stvarnost, koja možda i nije onakva kako je ona vidi...Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu: www.cinemacity.ba.