Dejana Rosuljaš: Publika prepoznaje iskrenost

Ljepota ne predstavlja samo fizičko viđenje i poimanje iste, već i onu auru koja je smještena tik iznad naše glave, a jasno vidljiva u oku posmatrača koji želi da ju uvidi i vidi.

Ljepota je jedna Audrey Hepburn koja je, s jedne strane, svojom vanjštinom plijenila pažnju svakog prolaznika, na jedan sofisticiran i sebi svojstven način, dovoljan da pobudi interes svjetski najpriznatijih i najrenomiranijih kreatora svijeta mode Hubert de Givenchy-a , a s druge strane je ljepota njene misli koju je uspješno dokazala time što je nagrađena predsjedničkom medaljom Slobode kao rezultat njenog rada i angažmana u ulozi ambasadora dobre volje.


Ili jedna Maya Angelou, oličenje savremenog historičara, pjesnika, vaspitača, aktiviste u borbi za ljudska prava, glumice, dramopisca kojoj riječ predstavlja ljepotu življenja. Ljepota u Bosni i Hercegovini je prema mišljenjima mnogih velika. Svaka Bosanka i Hercegovka je najljepša žena na svijetu. Jedna od njih  je i popularna voditeljica OBN televizije Dejana Rosuljaš


Šta znači biti uspješna žena u BiH?

Da bismo nešto ocijenili moramo ga prethodno iskontrolisati, a da bismo mogli da sprovedemo kontrolu, odnosno izmjerimo pojavu - moramo prethodno da definišemo normu, s kojom ćemo usporediti ono što smo izmjerili. Zato se sada vraćamo na početak pitanja i odgovaram pitanjem - šta znači biti uspješna žena u BiH danas? Da li je mjera toga poslovni, porodični, medijski, humanitarni ili neki peti model uspjeha? Govorim ovo jer smatram da ukoliko bih bilo koga mogla da opišem kao uspješnog, morala bih da poznajem cijeli maloprije definisani paket mjera uspjeha. A to nije lako... Zato najuspješnijim ženama ove godine u BiH - smatram naše majke i bake, koje su odgojile i život posvetile ženama koje većina okruženja smatra uspješnim.Čime se najviše ponosite?

Moj najveći ponos je moja porodica, a u profesionalnom smislu smatram da tek treba da postignem ono čime ću se najviše ponositi.Vas talkshow traje godinama i danas je među najgledanijim emisija. Šta je tajna?

Kada bih Vam otkrila tu tajnu - možda bi taj recept primijenio neko drugi pa to više ne bi bila tajna uspjeha Dejana Talk Show-a. (smijeh) Šalu na stranu, mislim da publika prepoznaje iskrenost, spontanost, pristup bez ustezanja i neiskrenosti, davanje šanse "nama" običnim ljudima da kažemo šta želimo jednako kao i poznatim ličnostima i mogla bih još dugo da nabrajam...
Svi koji prate Vaš rad primijećuju Vaš besprijekoran izgled. Koliko vremena posvećujete sebi?

E ovaj recept mogu da Vam otkrijem jer nije opšte primjenjiv i za to je zadužena isključivo Majka Priroda...a ja redovnom njegom i povremenom rekreacijom činim da joj se na neki način zahvalim.Šta Vas može najviše usrećiti, a šta rastužiti?

Sretnom me čine male stvari, a tužnom situacije u kojima nemam mogućnost da riješim nečiji problem koji me pogađa...
Kako biste opisali ovu 2018.godinu koja je na odlasku i šta očekujete u 2019.godini?

2018. je bila radna kao i svaka prethodna, a plod tog rada je uspjeh koji je prepoznat. U 2019. godini želim da nastavim tom stazom i ostvarim još neke od brojnih planova o kojima ćemo kada dođe vrijeme za to.Kada bi Vi birali muškarca godine, ko bi to bio?

Ove godine sam postala bogatija za jednog predivnog muškarca. On okupira svaki moj slobodan momenat i zbog kojeg sam spoznala svu suštinu značenja riječi Ljubav.. Za mene je muškarac godine jedan dječak od šest mjeseci koji se zove Slaviša, sin mog brata.