Pet znakova koji ti govore da si spreman za ozbiljnu vezu

Pexels.com

Saznajte da li je dugoročna veza prava stvar za vas.


Kada je u pitanju izlaženje, to je nešto što jednostavno svi radimo. Ako ste sretni sami, to je super;  ako želite biti u ozbiljnoj vezi, i to je sjajno. Ako razmišljate o nečemu ozbiljnom, ali ipak niste sigurni jeste lii spremni na to, bitno je da pogledate unutar sebe. Šta vas tjera prema predanosti? Koje su vaše motivacije?


Postoji razlika između želje za ozbilljnom vezom i ustvari biti spremna za nju. Da biste bili spremni za ozbiljnu vezu, ne možete samo tražiti nekoga ko će potisnuti vašu usamljenost; trebate tražiti nekoga tko će vas odvesti do boljeg razumijevanja ljubavi i života. Biti spreman znači da možete podnijeti sve ono što vam život nosi – ne nešto privremeno. 


Donosimo vam pet glavnih znakova da ste spremni za ozbiljnu vezu.


Želite nešto više


Prvi znak da ste spremni jeste želja da napustite život neženje. Izlaženje, iskorištavanje svega što vam život nudi, vas već prestaje ispunjavati. Želite više. Želite da vas neko mazi dok gledate film. Želite nekoga s kim ćete pričati o složenosti svemira i o našem mjestu u njemu. Želite nekoga s kim ćete izvoditi čudne seksualne fantazije.


Lorrae Bradbury, dating trenerica i osnivač stranice Slutty Girl Problems, kaže da ćete znati da ste spremni za ozbiljnu vezu onda kada počnete žudjeti za većom intimnošću i vezom. Htjeli biste partnera s kojim ćete moći slaviti uspjehe i podržavati jedni druge kroz probleme u životu. Biti spreman znači biti voljan i sposoban uložiti vrijeme, emocionalnu podršku i energiju u nečije interese, pored vlastitih.

Shvaćate da su društvene norme 'muškosti' zastarjele


U našoj kulturi postoji veliki pritisak na muškarce kako bi se izbjegli ozbiljni odnosi u korist izlaženja sa što većim brojem ljudi. Pogledajte samo koji pojmovi se koriste za opisivanje dugoročne veze: „Cuffing Season“, „The Old Ball and Chain“, „Tied Down“.  Ova vrsta zastarjelog jezika šteti  našoj sposobnosti da se otvorimo intimi.


Taj jezik i ono što on podrazumjeva dio je društvene zablude koja hvali život neženje i ponižava odraslog muškarca koji želi partnera. Zapravo, studije su pokazali da muškarci žele ljubav onoliko koliko i žene, i nema potrebe praviti velike razlike između spolova i 'želje za odnosima'.


Kada prestanete brinuti o toj normi 'muškosti' i shvatite prednosti koje mogu doći s brižnim, ljubavnim odnosom: spremni ste.Imate strogi skup vrijednosti


Prije nego što budete spremni zakoračiti u ozbiljnu vezu, želite biti sigurni da su vaše osobne vrijednosti iznesene i čvrste.


„Ključno je da se jasno objasni koje su vaše vrijednosti, što želite, što vam je potrebno, a zatim potražite sigurnog partnera koji može zadovoljiti vaše mentalne, emoncionalne potrebe i potrebe za vezom“, kaže Bradbury.  Jedno drugo trebate prihvatiti onakve kakvi jeste, sa svim manama i vrlinama. Nećemo lagati, za ovo je potrebno mnogo samoprocjene i samosvijetsti. Morate znati šta želite od veze prije nego što odete u potragu za njom. Također, morate biti sigurni da možete biti osoba koju vaš partner treba.Shvatate da prava veza ne znači  'smirivanje'


Samo zato što ste pronašli nekoga (ili želite pronaći nekoga) ozbiljnog , to ne mora značiti da se morati povući iz života i samo sjediti na kauču. Naravno, to nije iskuljučeno ako se vi tako odlično osjećate. Ali ne moraju svi odnosi odgovarati tom kalupu. Možete imati avanturu i mnogo raznolikosti u životu iako ste u ozbiljnoj vezi. Čak, štoviše, ako ste pronašli pravu osobu, vaš život može postati još veća avantura nego što je bio.

Srce vam govori da je uredu


Ovo možda zvuči malo sladunjavo, ali ako  osjećate da je to zaista to, onda vjerovatno i jeste. Ne ustručavajte se uživati u nečemu lijepom jer se bojite 'oznake'. Najbolji znak spremnosti na ozbiljnu vezu je vaša želja za njom. Kada vaš strah nestane. Kada nestane tjeskoba od same pomisli na ozbiljnu vezu. Želiš nešto dublje i spreman si ga pronaći, boriti se za njega i učiniti da traje. Znači da si spreman.