Osam serija na Netflixu koje će vas približiti osjećaju da je ubrzo Valentinovo

getty images

Od komedije „Plan Cœur“, opsesivnog trilera „You“, do nekonvencionalnog humora u seriji „Crazy Ex-Girlfriend“, bez obzira da li ste u vezi ili samac, donosimo vam osam serija za binge gledanje u susret Valentinovu.

You (2018)


U New Yorku, Joe vodi knjižari kada se zaljubi u Beck, mladu studenticu. Ali od njihovog susreta rađa se nezdrava opsesija koja će ga gurati da je prati, i čini ne baš dobra djela.

Zašto nam se sviđa? Smatramo da je Penn Bagdley vrijedan glavne uloge u trileru,  i da je daleko stigao od njegove uloge usamljenog momka u seriji Gossip Girl.


Plan Cœur (2018)


Elsa ne može da zaboravi svog bivšeg momka. Njene prijateljice odluče da joj potajno unajme pratnju kako bi joj pomogle da preboli bivšeg, ali njihov plan funkcionira i bolje nego što su mislile.

Zašto nam se sviđa? Možemo je opisati kao Sex and the City komediju na francuski način.

Friends from College (2017)


20 godina nakon što su se upoznali na Harvardu, grupa prijatelja se opet sastala. Sada već u četrdesetima, upoznaju jedni druge na način na koji nisu prije. Ali postaju svjesni da ljubav nije tako jednostavna.

Zašto nam se sviđa? 40 godina, posao, djeca,.. I ovi Njujorčani idalje uspijevaju da se vrate u svoje studentske dane. Zanimljiva i regresivna u isto vrijeme, odličan je lijek za depresiju pred Valentinovo.

Crazy Ex-Girlfriend (2015)


Rebecca je poznati advokat koji jednog dana odluči da napusti New York i ode u Californiu gdje se nalazi njen bivši momak, kojeg ona želi ponovo osvojiti.

Zašto nam se sviđa? Kada sastavite komediju i muziku, dobijete otkačenu seriju koju vrijedi pogledati.

New Girl (2011)


Jess je u potrazi za novim stanom kada susreće tri muškarca koja su u potrazi za cimerom. Njih  trojica, svaki na svoj način, pomažu Jess da se oporavi nakon propale ljubavi.

Zašto nam se sviđa? Ova zanimljiva komedija sa čudnim humorom već je postala kultna, i ako već niste mislimo da je vrijeme da je pogledate.

Friends (1994)


U deset godina, prijatelji su postali kultna serija. Šest prijatelja i cimera – Monica, Rachel, Pheobe, Ross, Chandler i Joey – provode većinu svog vremena skupa. 

Zašto nam se sviđa? Nikada se nećemo umoriti od ponavljanja istih  scena, istih likova i neprestanih šala.

Eastsiders (2012)


U vezi četiri godine, Cal otkriva da ga dečko Thom vara s Jeremyjem. Odlučio je slijediti savjet svoje prijateljice Kathy.

Zašto nam se sviđa? Serija obojena tamnim humorom daje ponos gej ljubavi dok ignorira kišeje.


Sex Education (2019)


Tinejdžer sa mamom koja radi kao sex terapeut, se udružuje sa kolegicom da otvore tajnu sex kliniku u školi.

Zašto nam se sviđa? Sex Education je smiješna,čudna i realna serija.