Ne znate kako provesti vikend? Imamo nekoliko savjeta za vas

getty images

Napokon je stigao petak, posljednji radni dan u tjednu (ako ste sretnici koji imaju slobodan vikend). Tjedan koji je iz vas bio je poprilično stresan i želite ga se riješiti?

Nakupljenog stresa se najlakše možete riješiti opuštanjem, a ako to želite učiniti u vlastitom domu, donosimo vam nekoliko savjeta kako iskoristiti vikend samo za sebe...


Prepustite se sanjarenju


Vizualna stimulacija vrši stalni "pritisak" na mozak, štoviše dio mozga koji obrađuje slike je i njegov najveći dio - vizualni korteks. Informacije koje se prenose vidom mozak procesuira velikom brzinom, što znači i veliko opterećenje. Zato sanjarite. Vizaulizirajte. Sanjarenje je zdravo, potiče maštu, a mašta potiče vizualizaciju. Da bi se mogli zdravo i kvalitetno razvijati treba maštati, mašta je naš izvor ideja, mjesto gdje je sve moguće i gdje nas ništa ne košta da isprobamo sve uloge, proživimo sve emocije i ostanemo na sigurnom. Bez maštanja nema novih ideja, puno puta kroz maštanje i sanjarenje potičemo rast svojeg samopouzdanja i razvijamo se kao osobe. Mašti treba dati na volju, to je potpuno siguran način da proživimo mnoštvo emocija bez straha da ćemo ispasti glupi ili nesposobni.


Samo nekoliko sekundi će osvježiti mozak. Sanjarenje je u stvari jako produktivno - ako sanjarite tijekom dana, može vam se dogoditi da uspijete pronaći rješenje za svakodnevne probleme, a puno se "eureka" momenata dogodilo upravo kada osoba odmara.


Spavajte


Kao i vaš mozak tako i vaše tijelo treba odmor. Kako bi funkcioniralo pravilno, tijelu je potreban san. Kada spavate, mozak i dalje radi ali i briše misli i procese koje su vas pratili kroz dan. 


Recite „NE“ alkoholu i masnoj hrani


Kako biste ljepše spavali i odmorili svoje tijelo i mozak savjetujemo vas da zaboravite na alkohol i masnu hranu. Lagane grickalice su dozvoljene, ali previše hrane može uzrokovati fizičke poteškoće jednom kad legnete. Obilan obrok uvečer može uzrokovati nesanicu, kao i žgaravicu i fizičke poteškoće koje ometaju miran san. Napravite limunadu, grickajte orahe i odmorite svoj organizam od nezdravih namirnica koje konzumirate. 


Priuštite si spa tretman u kućnoj atmosferi


Vaša koža može zablistati i bez skupocijenih kozmetičkih tretmana. Posvetite tijekom vikenda vrijeme njezi kože, piling, masaža i hidratacija će biti dovoljni da nestane sav stres i vašoj koži vratite sjaj i mladolikost.