Instagram profili vrijedni vaše pažnje: @hodzicdervis

Privatni album

Danas vam predstavljamo mladog i svestranog Derviša. Pored modelinga, prateći mamine i sestrine stope otvorio je svoj frizerski salon. Derviš jepozitivna osoba koja voli da radi na sebi kako bi iz dana u dan bio sve bolji u poslu koji radi. U nastavku vam donosimo intervju s ovim mladim i ambicioznim frizerom.

Ukratko se predstavi našim čitaocima


Pozdrav svima. Ja sam Derviš i rođen sam 25.11.1998. godine. Živio sam u Kladnju gdje sam se školovao i odrastao. Pored toga što sam profesionalni frizer, bavimse i modelingom. Pripadam grupi mladih ljudi kojima u životu nije vodilja samo to da u negativnom ozračju prolaze dani bez cilja i svrhe. Svoje dane bojim pozitivnim stavovima koje svakodnevno unapređujem svojim zalaganjem, radom i poboljšanjem kako  profesionalnih vještina, jednako tako radim i na svom ličnom osnaživanju. Na taj način sam siguran da lakše prevazilazim sve eventualne poteškoće i prepreke koje se postavljaju pred mene kao mladog modernog čovjeka.
View this post on Instagram

????

A post shared by Derviš Hodžić (@hodzicdervis) onKako bi opisao svoj stil?


Vjerujem da bih svoj stil mogao da opišem iz više perspektiva, mada nisam siguran da bih se mogao ukalupiti i nazvati ga „određenim stilom“, jer dosta je toga u mom stilu uslovljeno od strane više faktora.  Dosta toga ovisi od mog raspoloženja, trenutka u kojem se opredjeljujem za nešto, kao i šta je moj cilj i na koji način želim da moj stil odiše. Trudim se da imam svoj stil koji će biti prepoznat kao specifičan, nerijetko i nesvakidašnji. Mnogo volim da eksperimentiram sa svojim outfitom u pogledu  odjevnih predmeta, stilova frizure do parfema i mnogo drugih detalja kojima upotpunjujem svoj stil. Tko ti je najveća inspiracija u modnom svijetu?


Inspiraciju u modnom svijetu crpim uglavnom od svjetski poznatih influencera, blogera kao i svjetski poznatih modnih kreatora jer su oni trenutno najutjecajniji na tom polju. S naših prostora najprihvatljiviji mi je, i najizazovniji stil koji fura Milan Stanković i to mu jako dobro pristaje.

Šta bi izdvojio kao nešto što najviše voliš nositi, i nešto bez čega ne izlaziš van?


Hmm, nešto što bih mogao izdvojiti da u posljednje vrijeme najviše volim nositi su definitivno happy socks. One su sastavni dio mog outfit-a i bez njih ne izlazim ni ljeti ni zimi. Još nešto bez čega na izlazim je definitivno mobitel.Koji su tvoji go-to asesoari?


Moj go-to accessoar je definitivno moj ruksak u kojem se nalazi sve što mi je potrebno prilikom izlaska iz kuće.

Šta je to što svaki muškarac treba imati u svom ormaru?


Svaki muškarac u svom ormaru treba imati jednu multipraktičnu jaknu koju može kombinirati uz većinu odjeće koju nosi. Kakav je stil BiH muškaraca?


Stil BiH muškaraca je nedefiniran jer ima onih koji brinu o svom izgledu i stilu , kao i onih kojima je to manje ili nikako važno. Uzimajući sve to u obzira teško je dati adekvatan i precizan odgovor.

Opiši nam svoju beauty rutinu.


Moja beauty rutina nije ništa posebno, uglavnom se to svodi na svakodnevno tuširanje i ponekad neka maska za lice.Otkad se baviš modelingom? Kako si došao do toga?


Modelingom se bavim evo već tri godine. Modeling me zanimao još od malena. U periodu dok sam živio u Tuzli, sasvim slučajno sam vidio da je otvoren kasting za nove modele u ABC Models Managment ,te sam se tada prijavio i prošao. Potom sam završio obuku koju je poželjno da prođu svi koji se žele baviti modelingom. Nakon toga sam uradio i svoj Book.  Vjerujem da je ABC models jedna od najjačih agencija trenutno na našim prostorima. Uujedno bih preporučio svima da se pridruže i okušaju kroz ovu agenciju,  jer upravo su oni  organizatori najvećih modnih događaja na našim prostorima, a imaju veliku suradnju i sa svjetskim modnim agencijama. 

Privatno imaš svoj studio. Kako si se počeo time baviti?


Da, privatno imam studio koji se nalazi u Sarajevu. U njemu pružam sve frizerske usluge, a pored njih i njege kose, također se pružaju usluge manikure i modernog uređivanja noktiju kod žena. Želja da se bavim ovim poslom je nastala zapravo kao produkt stalnog promatranja kako to rade moja majka i sestra. Obje su frizerke, te sam provodeći dosta vremena s njima u salonu i ja zavolio taj zanat. Odlučio se da to bude i moje zanimanje, i da se profesionalno počnem baviti tim.  A što se manikure tiče to je došlo sasvim spontano. Išao sam nekoliko puta s prijateljicama na njihove termine za uređivanje noktiju (manikuru) i vidio sam da me i to zanima. Tako da sam se odlučio okušati i s tim, što vjerujem da dobro radim, obzirom na broj zadovoljnih korisnica mojih usluga. S tim se bavim već pet godina. Više mojih radova možete pogledati na Instagram profilu pod nazivom @drama_studiio .Kada bi morao birati između modelinga i studija, šta bi odabrao?


Uh ovo je baš teško pitanje. Kada bi morao birati između modelinga i studija odabrao bih studio. Prvenstveno iz razloga što mogu više vremena provesti kući i sa svojima, dok si s modelingom non-stop na nekom putovanju i daleko od kuće. Tako da se i zbog svojih obaveza trenutno držim studija, ali uvijek se rado odazovem na svaki modni događaj u BiH i nadam se da ću uskoro naći vremena i za neki posao izvan granica BiH u pogledu modelinga. Koliko pažnje posvećuješ svom Instagram profilu?


Svom Instagram profilu posvećujem dosta vremena. Svakodnevno osvježavam sadržaje postavljajući nove kvalitetne fotografije uslikane na novim zanimljivim lokacijama, gdje primijetim da je dobro osvjetljenje  i pozadina, jer je to veoma važno za dobru sliku. 

Postoji li nešto što nikada ne bi objavio?


Mnogo toga ne bih postavio na svoj profil. Fotografija koja se meni ne sviđa neće nikada osvanuti na mom profilu, a da dodam da sam sam sebi najveći kritičar.Koji su tvoji planovi za budućnost?


Planovi za budućnost su mi profesionalno rasti i unapređivati svoje vještine kako bi ojačao svoj frizersko-manikurski studio i svakako kako bih ostao u BiH. Moji osnovni planovi, kao i glavni cilj je da budem dobar i da se stalno usavršavam u poslu , da dajem svoj maksimum, a sve ostalo ću prepustiti toku života i vremenu. Oni su najbolji pokazatelji uspješnosti i kvalitete.