Deset romantičnih filmova za Valentinovo

Getty Images

Odabrali smo deset romanttičnih filmova koje vi i vaša djevojka možete gledati za Valentinovo.

Valentinovo nije tradicionalni praznik za koji dobijete slobodan dan. To je kulturalni podsjetnik specifičnog koncepta u kojem možda i ne želite da učestvujete. Nešto kao Noć vještica.  Možda se želite obući strašno, možda ne. Bez obzira da li ste odlučili ostati kući  sa svojom dugogodišnjom djevojkom ili vam ipak dolazi nova djevojka, ovih deset filmova koji se trenutno prikazuju na Netflixu su pravi odabir za ovaj dan. Možete pogledati jedan romantični film, barem na ovaj praznik, pa se vratite vama omiljenim trilerima. To All The Boys I've Loved Before


Da, zvuči pomalo dječje i jeste jedan od onih simpatičnih teen filmova, ali iako niste djevojka ipak smatramo da će vam se ovaj film dopasti. 

The Incredible Jessica James


Radnja ovog filma prati nezavisnu dramsku spisateljicu i konobaricu iz New Yorka koja, nedugo nakon prekida ljubavne veze, uspostavlja prijateljstvo s jednim muškarcem. 

Eternal Sunshine of the Spotless Mind


Radnja ovog filma se ustvari dedšava unatrag. Odmah na početku znate kako njihova veza završava, ali se onda postavlja pitanje 'da li je sve oo vrijedilo?' i vraća na sami početak.

Her

Slomljenog srca nakon što mu je propala dugačka ljubavna veza, Theodora zaintrigrira novi napredni operativni sistem – koji je zapravo samostalna umjetna inteligencija.

Punch Drunk Love

Da bi pobjegao od mafijaša, direktor neobične firme za prodaju vodoktolića bježi na Havaje i upoznaje djevojku svojih snova i otkriva šta znači biti opijen ljubavlju.

Princess Cyd


Željna da pobjegne od depresivnog života koji živi sa svojim samohranim ocem,  16-godišnja sportistkinja Cyd Loughlin tokom ljeta posećuje svoju tetku u Chicagu gdje se zaljubljuje u djevojku iz komšiluka.

God's Own Country


Neočekivana veza unijet će korjenite promjene u Johnnyjev život. Ujedno bolne i oslobađajuće.

She's Gotta Have It


Bazirano na redateljskom filmu iz 1986, nova serija je najbolji primjer još jednog filma koji prelazi na TV u obliku serije.

Carol


"Carol" prati dvije žene potpuno različitog porijeka koje se nađu u neočekivanoj ljubavnoj aferi u New Yorku tijekom 1950-ih.

Obvious Child


Ovo je romantična priča o devojci koja je ostavljena, te pokušava da se ostvari u svetu stand up-a, i dok proživljava najgori „Dan zaljubljenih“ ostaje u drugom stanju.