Romantične europske destinacije za nezaboravnu prosidbu

getty images

Valentinovo je. I mnogi muškarci i žene će zprositi svoje partnere danas. No ako niste jedan od njih, ne očajavajte. Jedno istraživanje pokazalo je da osoba prosječno provede 25 mjeseci planirajući prosidbu.

Vjerujemo da ćete se odlučiti za taj čin kad tad, a ako imate bolju polovicu i želite se njom vezati doživotno, možda je vrijeme da pronađete lokaciju na kojoj ćete je i - zaprositi. U nastavku vam donosimo nek od lokacija koje će vašu prosidbu učiniti romantičnom i vrijednom prepričavanja unucima.


Amsterdamski kanali 


Amsterdam je s pravom sebi osigurao titulu jednog od najpopularnijih europskih destinacija. Grad koji živi jedinstvenim stilom života, opijajućom mješavinom bogate povijesti , umjetnosti i kulture i kozmopolitskim duhom svojih stanovnika. Iako su Coffe shopovi i četvrti crvenih svjetala, mnogima prva asocijacija na Amsterdam, on je puno, puno više.


Muzeji, galerije, restorani i živopisne trgovine na svakom su koraku. Romantični kameni mostovi i vožnja rijekom Amstel u punom sjaju prikazuju slavnu prošlost grada koji je nastao u 12. stoljeću kao malo ribarsko selo. Zahvaljujući svoj luci, u srednjem vijeku Amsterdam postaje važno poslovno i financijsko središte Europe. Posebno je bio omiljen trgovcima dijamantima, zahvaljujući kojim je Amsterdam postao i ostao jednim od najvažnijeg centra draguljarske struke.Santorini, Grčka


Otok Santorini je jedna od onih destinacija koju apsolutno svi žele barem jednom u životu posjetiti. To nimalo ne čudi s obzirom na činjenicu da je Santorini među najljepšim otocima u Grčkoj i njegova jedinstvena arhitektura i litice na calderi su samo neke od stvari koje čine ovaj otok tako posebnim. Zasigurno je jedan od najromantičnijih otoka svijeta s predivnim zalaskom Sunca. 


Zamislite kako bi bilo na tom romantičnom otoku kleknuti i zaprositi svoju ljepšu polovicu. Fontana di Trevi, Rim


Ako nije najljepša, zasigurno je najčuvenija fontana u Rimu. Njezina slikovita zamisao, kompozicijski raspored, otmjenost i veličanstvena ljepota klesanog mramora čine fontanu istinskim remek dijelom kako u kiparskom tako i u arhitektonskom smislu. U ostvarenju dijela sudjelovali su Pietro da Cortona te Bernini koji je započeo radove, ubrzo prekinute povodom smrti pape Urbana VIII. Fontana je bogata simbolima, vrlo dubokog značenja.


Znate li da je ova fontana omiljeno odredište zaljubljenih parova koji su odlučili da im zaruke budu romantične i drugačije? Kleknite ispred fontate di Trevi i zaprosite svoju djevojku.Eiffelov toranj, Pariz


I naravno, grad ljubavi, svjetlosti i mode, Pariz. On slovi kao najromantičnija metropola i umjetnički iznimno bogat europski grad; to je grad u kojem se čudesno isprepliću arhitektura, umjetnost, moda i kulinarka. Kako biste istinski doživjeli ljepotu ovog velegrada i njegovu čarobnu atmosferu, morate ga osjetiti na vlastitoj koži. Nema ništa ljepše od uspona na Eiffelov toranj i uz čašicu dobrog pića promatrati grad u žurbi i prepun života … taj prizor naprosto oduzima dah. 


Vjerujemo da će vaša bolja polovina biti oduševljena ovakvom prosidbom.