10 koraka i pravila koje će poboljšati vašu njegu lica u 2018 godini

Stara navika nas sviju jeste da sebi postavimo ciljeve na početku godine za koje smo odlučni da ćemo ih se držati i da na njih do ​kraja februara zaboravimo.

 Da bi stvarno uspjeli u tome da se poboljšamo u ovoj godini, onda najbolja stvar i najbolja odluka za to sve jeste da počnemo od našeg izgleda i ormara, što će vam dati motivacije da krenete na druge stvari.

Mi ćemo se za sad samo na jednu stvar fokusirati a to jeste izgled i odjeća, koju je najbolje poboljšati, i najlakše; kako je Vincent Van Gogh rekao: «uspjeh dolazi od malih uzastopnih stvari na kraju , a ne od jedne velike.»  Tako smo vam pripremili 10 savjeta kako da svoj izgled u ovoj godini što više poboljšate.

1. Zakažite svog frizera mjesecima unaprijed

Svi znamo koliko kosa brzo raste I koliko brzo sve može da nam izmakne kontroli kad  su kosa i frizura u pitanju, tako da prvi savjet od nas za novu godinu jeste da svog frizera zakažete unaprijed par mjeseci  i to svakih 3-4 sedmice da bi uvijek izgledali u najboljem izdanju. 
2. Čuvajte svaki cent

Umjesto da plaćate brijače po visokim cijenama i ne želite da vam se koža bespotrebno iritira, pokušajte da pogledate malo na internetu da li imaju neke malo manje poznate marke koje nude više što se tiče rezultata i performanci od vašeg svakodnevnog brijača. Te će ten i taj način dosta vremena i novca da vam sačuva.3. Trošite tamo gdje samo morate

Kad je u pitanju njega za kožu, većinom idemo po staroj poslovici, „koliko para toliko I muzike“, i u to smo se već više puta prošle godine uvjerili. Kad je njega kože u pitanju, uvijek ćete dobiti onoliko kvalitete koliko platite, tako da sto se tiče ovog koraka morate da budete malo lukaviji i da nađete savršenu sredinu između cijene i kvalitete produkta.4. Trošite ekološki

Kad je facescrub u pitanju onda znate sigurno da postoji mali dio plastičnih preparata u ovim proizvodima, no ako ste već malo više ekološki osvješteni nego mi ostali onda razgledajte na internetu „ bio“ proizvode za njegu kože i tako spasite vaš i naš okoliš.

5. Svaki dan treba da nosite kremu za sunčanje

Iako zvuči malo čudno da kroz čitavu godinu koristite kremu za sunčanje, onda nam dopustite da vam i objasnimo zašto. Ako već niste znali, sunce je glavni faktor starenja i UV zrake najveći neprijatelj kože, tako da pokušajte promijeniti mišljenje u vezi toga i počnite koristiti kremu za sunčanje na dnevnoj bazi. 
6. Ne zanemarite ruke

Kad su ruke u pitanju većina nas zaboravi na njih I na kraju ispadnu kao grube i suhe, no da se to ne bi desilo onda vam predlažemo da uložite vremena za dobar manikir Ili uzmite sebi čak svoj lični set za manikir i vodite sami brigu o svojim rukama, te pored ruku gledajte da su vam nokti uvijek ravnomjerno odsječeni, vjerujte nam ovo je veoma važan savjet.7. Prestanite istiskati bubuljice

Svi znamo koliko je teško da odolimo bubuljica, ali većina nas ne zna rizik tome. Nokti na rukama mogu da odštete tanki zaštitni sloj na našoj koži te tako omogućiti da se stvori infekcija. Tako da jednostavno pustite da nestane na prirodan način bubuljica i jedna jedina stvar koju možete da uradite jeste da si uzmete preparat na bazi Benzyl Peroxida u obliku kreme.

8. Poboljšajte svoje brijanje

Zaboravite na iritacije koze i posjekotine, pokusajte da svoj svakodnevni jutarnji ritual poboljšate tako sto ćete svako jutro investirati 20 minuta više nego inače, te vam preporučujemo da uzmete punokvalitetnih preparata posebno namijenjene brijanju poput četke za brijanje, žileta ili britve i par kvalitetnih peškira posebno namijenjenih za ovaj proces.

9. Vodite noćnu brigu

Većina muškaraca misli da se njega koze obavlja po danu. No, koza je najaktivnija po noći kad spavamo jer se ne bori protiv raznih vanjskih faktora poput hladnoće, uv zraka, itd... Tako da investirajte u dobru noćnu kremu i gledajte kako ce vam se koža preporoditi nakon nekoliko sedmica

10. Počnite koristiti suplemente

Postoji veliki broj suplemenata koje vam mogu na razne načine pomoći, no naš favorit za njegu kože jeste omega 3 suplement, koji poboljšava naš rast kose i omekšava samu kožu na licu i tjemenu glave.