Majstor za pivo proslavio svoj prvi rođendan i predstavio Borku

Oaza iskusnih pivoljubaca zasigurno je pub Majstor za pivo. Smjestio se na adresi Spasovdanska 31G, udaljen od centra Sarajeva samo 15ak minuta.

Po čemu je Majstor za pivo drugačiji od ostaih pubova? Za početak, u ovom pubu ćete pronaći preko 60 vrsta različitih piva. Osim toga, uvoznici su najboljih i najekskluzivnijih svjetskih brendova svih vrsta piva kao što su Schneider, Blanche de Namur, Kwak, la chuf, Meminger, Agustiner, Mala strana i mnogi drugi. 


Ono što nas je posebnno oduševilo je ekipa koja vodi ovaj pub jer nastoje da potpomogne mladu craft scenu koja je u ozbiljnom razvoju. Tako da u ovom pubu možete pronaći skoro sva piva iz mikro pivara iz Bosne i Hercegovine.15. februara ovaj pub proslavio je svoj prvi rođendan, a posjetitelji su imali priliku upoznati Borku, novo pivo koje su napravili za svoj rođendan. Borka je pivo koje je napravljeno u suradnji sa Kabinet Brewery, pravljeno na Kosmaju pored Beograda, ali je nastalo po legendi iz Spasovdanske 31G u Istočnom Sarajevu.Karakteristike Borke su: stil piva je IPA (Indian Pale Ale) ; 5,4% alkohola, gorčina 50 IBU, sa ukusom borovine, boja je providno žuta sa gustim mjehurićima.