Najbolji sportski filmovi ikada snimljeni

Sportovi su uvijek bio više od same igre. Sport nije samo trčanje po terenu, bacanje lopte i slično, on je o tome što svi ti sportovi ustvari predstavljaju - zajedništvo.

Sport je sastavni dio društvenih potreba pojedinca. On je univerzalno sredstvo razumijevanja i saradnje među ljudima, s ciljem da poboljša fizičko i mentalno zdravlje, odbrambene spremnostii kvalitetu života. Polja i igrališta, klizališta i ringovi, stadioni i dvorane za bilijar – svi oni su  inspririali mnoge filmove o kojima ćemo danas pisati.The Sandlot (1993)


Nijedan film nije bolje prikazao kako su izgledala ljetovanja u djetinstvu provedena igrajući bejzbol nego Sandlot.


Caddyshack (1980)


Bill Murray. Chevy Chase. Rodney Dangerfield. Skoro 40 godina nakon premijere ovog filma, ljudi i dalje koriste citate poznatih scena. 


Rudy (1993)


Previše ste mali da biste igrali za vaš omiljeni tim? Ne ako ste borbeni, što nas je naučio ovaj film koji se temelji na istinitoj priči Rudyja Ruettigera.


Hoop Dreams (1994)


Film koji se smatra jednim od najboljih dokumentaraca ikada snimljim, prati rasne razlike, stalež i edukaciju u Americi dva tinejdžera koja pokušavaju ostvariti svoje snove da postanu profesionalni košarkaši.

Rocky (1976)


Film koji je pokrenuo karijeru Sylvestera Stallonea, nije samo film o boksu. On je o ostvarivanju Američkog sna.

Remember theTitans (2000)


Još jedan film koji je baziran na istinitoj priči, moderni klasik koji prati trenera Hermana Boonea koji integrira svoju ekipu iz TC Williams sredne škole u 1971. godini. 

A League of Their Own (1992)


Penny Marshall nas je naučila da nema plakanja u bezjbolu – bez obzira ko igra.

Friday Night Lights (2004)


Srednjoškolski američki football u zapadnom Teksasu. Da li je potrebno išta više reći?

Hoosiers (1986)


Šta je popularnije od srednjoškolskog američkog footballa u Teksasu? Srednjoškolska košarka u Indiani.


Filed of Dreams (1989)


„If you build it, he will come.“

Slap Shot (1977)


Paul Newman u ulozi trenera Cheifsa, odlučuje da igra malo grublje aspekte hokeja kako bi svom timu donio oneku novu popularnost.

Bull Durham (1988)


Kevin Costner glumi lovca Crash Davisa, koji je zadužen za spremanje obečavajućeg ali nediscipliniranog bacača za manju ligu spremnog za velike lige. Nevolja?  Obojica se zaljubljuju u Susan Sarandon.

Tin Cup (1996)


Ovaj film je zapravo Bull Durham, ali za golf. Costner je profesionalac koji je uz pomoć svog pomoćnika kojeg igra Cheech Marin, pokušavao pobijediti samouvjerenog PGA profesionalca kako bi se svidio psihologinji u koju su obojica zaljubljeni.

Dogtown and Z-Boys (2001)


Prije Tony Hawka, postojao je Zephyr skeatboard tim u 70-im. Ovaj dokumentarac istražuje utjecaj inovatinvne ekupe na kulturu skeatborada koja će uslijediti.

Jerry Maguire (1996)


„Show me the money!“

Space Jam (1996)


Ovu priču svi znamo: Michael Jordan (uz pomoć Billa Murrayja i Newman a iz Seinfelda) udružuje se sa Looney Tunesima kako bi pobijedili  Monstars koji su opljačkali Charles Barkleya, Larry Birda i ostale NBA zvijezde njihovih košarkaših vještina.