Najbolji filmski parovi svih vremena

Parovi zbog kojih vjerujemo u ljubav.

Laura i Alec. Danny i Sandy. Harry i Sally. Jack and Rose. Šta čini filmski par odličnim? Jednostavan odgovor je hemija, mješavina fizičke kompatibilnosti i komplementarnog stila, slatkih gesti, od ekstaze i agonije, pa do pjesme i plesa.


Neki parovi imaju toliko hemije da se često ponavljaju kao ljubavnici u mnogim filmovima: Tom Hanks i Meg Ryan, Adam Sandler i Drew Barrymore, Leonardo DiCaprio i Kate Winslet, Ryan Gosling i Emma Stone, Julie Delpy i Ethan Hawke. Kada pronađete ono pravo, znate.


Parovi koje ćemo predstaviti ispod nisu nužno najromantičniji (to bi bili Rick i Ilsa u Casablanci), najtragičniji (Jack i Rose u Titanicu), ili najsmješniji (Harry i Sally) parovi koji su se pojavili na ekranima, ali imaju jednu zajedničku stavku. Oni čine da navijate za njihovu vezu. Tako da kada napokon budu par, usprkos svim preprekama koje su im se našle na putu, čak i vama bude drago kao da ste vi na njihovom mjestu.Noah i Allie,  The Notebook (2004)


Evo ga, film koji je svijetu dao Ryana Goslinga kao romantičnog heroja koji se svidio milionima djevojaka diljem svijeta. U kasnijim godinama, njegovo srce je slomila sex lutka (Lars and The Real Girl), bez riječi je zaveo Carey Mulligan (Drive), i tap-plesom odveo Emmu Stone u krevet (La La Land). Ali ova adaptacija Nicholas Sparksovog romana nam donosi veoma romantičnog Ryana. On sa Rachel McAdams pronalazi svoju drugu polovicu. Nakon snimanja redatelj Nick Cassavetes je otkrio da je Ryan Gosling prvobitno tražio drugu glumicu – naposlijetku par je bio u vezi četiri godine.


Oni glume ljubavnike, Noah i Allie, 1940-ih godina u Južnoj Karolini. Allie je bogata djevojka, dok je Noah 'sa pogrešne strane'. Ili kako bi to njena majka rekla: „On je smeće! Smeće! Smeće! Nije za tebe!“ Snobovstvo, rat i skrivena pisma su ih godinama razdvajala dok Allie ne vidi fotografiju u novinama. Radilo se o zapuštenoj kući koju je Noah obnovio tačno onako kako je ona sanjala – bijela kuća s plavim rotletnama i pogledom na rijeku kako bi mogla slikati. 


Premisa je postavljena u 'sadašnjem' vremenu, u staračkom domu i dovoljno je da sve natjera na suze, ali isto tako pokazuje kako mladenačka ljubav izrasta u 'dok nas smrt ne rastavi'. 


Poznato je da djevojke vole ovaj film, i da svaki put plaču uz njega, dok muškarci nisu neki ljubitelji. Ali ipak morate priznati da je njihova ljubav nešto za poželjeti.
Robbie i Julia, The Wedding Singer (1998)The Wedding Singer je gotovo savršena romantična komedija, prepuna  neonske nostalgije, sjajnim muzičkim pozadinama iz 80ih, i šarmantim parom koji se međusobno nasmijavaju. 1998. godine Adam Sandler i Drew Barrymore su bili na vrhuncima svojih karijera,  a ipak kao Julia i Robbie uspjevaju uvjeriti publiku da su gubitnici. Julia glumi konobaricu koja je ispunjena ranjivošću zbog koje ostaje sa svojim nevjernim zaručnikom Glennom. Roobie u sebi ima neku tamo kao napuštena, neuspjela rok zvijezda. Zajedno, oni sjaje. 


Vrhunac filma nije na aerodromu, kako to obično biva u romantičnim komedijama, već u zraku sa Robbijevom pjesmom „I Wanna Grow Old With You“ koja svira preko zvučnika. Charles i Carrie, Four Weddings and A Funeral (1994)


Na kraju filma Four Weddings and A Funreal Charles izgovara sada već poznatu rečenicu „Je li još uvijek kiša? Nisam primijetio,“ dok se kapi kiše slijevaju niz njeno lice. Rečenice koje slijede najbolje opisuju duh ovog filma. „ Misliš li da – nakon što se osušimo, nakon što smo proveli puno vremena zajedno – ćeš se složiti da se nećeš udati za mene? I da li misliš da bi ne biti u braku sa mnom moglo biti nešto to bi mogla raditi do kaja svog života?“

Charles i Carrie su bili ozloglašeni tijekom godina i lako je zaboraviti da je njihova veza odrasla i protiv klasičnog izgleda romantičnih komedija. Charles je neiskusan, dok je Carrie opojna cura koja mirno navodi sve muškarce s kojima je spavala lagano ispijajući kafu.