Pogledajte dio kolekcije iz Alexander Wang x adidas saradnje

SNL

Alexander Wang je na ovogodišnjon New York Fashion Weeku potvrdio glasine koje su počele kružiti ovog ljeta, a to je da je udružio snage s brendom adidas na njihovoj novoj kolekciji. Slijedeći primjer Yohjia Yamamotoa, Kanyea westa i Rafa Simonsa, Wang je kreirao unisex kolekciju koja se sastoji od 84 komada. Kolekcija sadrži majice, dukserice, joggerice i patike. Na dan revije, na službenim profilima na društvenim mrežama adidas Originals je pustio vizuale njihove saradnje. 


adidaswang-01„Originals je ikona,s prepoznatljivim simbolom. U isto vrijeme se drži svog nasljeđa, a ipak je potpuno moderan. S ovom kolekcijom je bila ideja preuzeti kodove i ikonografiju adidas Originalsa, pogledati što ti simboli tačno znače, okrenuti ih naopačke, preokrenuti što je na površini i dodati sloj subverzivnosti; poigrati se s onom što je autentično, a što je fake, i kako određeni segmenti mogu utjecati na percepciju“ – izjavio je Wang. adidaswang-23


Cijela kolekcija stiže u adidas Originals trgovine širom svijeta na proljeće iduće godine, a cijene još uvijek nisu poznate.