Najbolji akcijski filmovi ikada snimljeni

*upali cigaretu, baci šibicu, odšeta od eksplozije*

Sve dok postoje filmovi, bit će i akcijskih filmova. Nitko se ne pretvara da je romantičan dok je dijete ili djevojka u nevolji.  Svi žele udarati, pucati i trčati. Ima li išta zabavnije od gledanja potjere i lude vožnje automobila. Odabrali smo neke od najboljih akcijskih filmova koje definitivno morate staviti na vašu watch listu.First Blood (1982)


Rambo je poznato ime u svijetu akcije. U originalu on je prestrašeni veteran koji pokušava preživjeti u stvarnom svijetu. 

Mission Impossible – Rogue Nation (2015)


Koji god film iz ovog serijala odaberete nećete pogriješiti. Svi su jednako dobri i zanimljivi. Sa godinama je ovaj serijal postao samo bolji, i dobio novu emotivnu notu sa introdukcijom Rebecce Ferguson.

Kill Bill: Vol. 1 (2003)


Drugi film je nosio malo više teškog dijaloga, dok je prvi sama akcija. Tko je fan akcije, ne boji se malo krvi, ali sva sreća da je scena Crazy 88 tuče je crno bijela inače bi samo krv i vidjeli.

The Bourne Ultimatum (2006)


Ovaj film je odličan završetak jedne zanimljive trilogije. Redatelj Paul Greengrass i zijezda Matt Damon trajno su preoblikovali način na koji razmišljamo u špijunskim trilerima.

Enter the Dragon (1973)


Bruce Lee je bio popularan i prije ovog filma, ali je nakon njegove premijere njegova popularnost znatno skočila. Najzanimljivija činjenica jeste da se u cijelom filmu nijednom nije pojavio pištolj.

John Wick (2014)


Prvi od dva majstorska filma u kojima glumi Keanu Reeves na ovom popisu, John Wick nam je dao žalosnog ubicu koji neće dopustiti da ga tuga ometa u ubijanju svakog lošeg momka.

Mad Max: Fury Road (2015)


George Miller je godinama razmišljao o novom Mad Max filmu, i jasno je da je to virjeme provodio smišljajući na koji način nastaviti scenu potjere. Ovaj film ostaje uzbudljiv, gotovo lud, kao i njegovi prethodnici.

Terminator 2: Judgment Day (1991)


Ako je prvi film ovog serijala bio malo više triler, u drugom filmu je režiser James Cameron malo više podigao akcijski spektakl. 

Heat (1995)


Ono čega se svi još uvijek sjećaju jeste scena iz restorana, ali i pljačke banke koja čak i danas izgleda kao magični trik.

The Matrix (1999)


Wachowskis je izmislio nevjerovatnu znanstvenofantastičnu distupiju, a potom izabrao Keanua Reevesa da glumi osobu koja je odabrana da oslobodi čovječanstvo od tiranije strojeva. 

The Dark Knight (2008)


Ne samo da je najbolji film o superheroju, već je i jedan koji se najviše citirao. „Why so serious?“, „You either die a hero, or you live long enough to see yourself become the villain“ su dva najpoznatija citata iz ovog filma. Plus, mnogo nezaboravnih scena akcije, te najveći učinak negativaca ikad.

Raiders of the Lost Ark (1981)


Povratak starim akcijskim serijalima, Raiders of the Lost Ark je posve elektičan. Film je savršeno konstruiran.  Osamdesete su djeci dale njihovog heroja – Indianu Jonesa.

Die Hard (1988)


John McClane se samo želi povezati sa svojom otuđenom ženom. Umjesto toga, jadni čovjek se mora boriti sa hrpom terorista, na čelu kojih se nalazi Alan Rickman. Ovaj filmje učinio to da Bruce Willis bude najprivlačniji američki akcijski junak. I da, ovo je božični film.