Stephen Curry proširio svoju kolekciju patika modelom za žene

Stephen Curry je u televizijskom intervjuu iznenadio devetogodišnju djevojčicu koja je pomogla u dizajnu unutrašnjosti najnovije verzije njegovih patika.

Devetogodišnja Riley Morrison je prošle jeseni napisala pismo igraču Golden State Warriors-a pitajući zašto njegove patike sa potpisom prodaju u veličinama samo za dječake. Curry ne samo da se odmah osvrnuo na nejednakost i napravio model i za djevojke, već je i za Božić iznenadio Riley sa dva para svojih Curry 6 patika.

Dok je Riley bila oduševljena objema gestama, ništa ne može nadmašiti šta je ovaj NBA prvak uradio nedavno. Curry je pitao Riley da mu pomogne u dizajniranju patika u čast Međunarodnog dana žena.„Bio sam impresioniran kada sam vidio Riley-ino pismo; da devetogodišnja djevojčica ima hrabrosti iskoristiti svoj glas kako bi skrenula pozornost na neko pitanje i držala nas odgovornim.“ , rekao je Curry. „Bila je usredotočena na priliku za sve djevojke, ne samo sebe. Bila je nevjerovatan katalizator za promjene – ne samo s mojim proizvodom, nego i s cijelim brenom Under Armour. Ona je nadahnjujuća, i mudra izvan svojih godina."Riley jepomogla Curryju da stvori UA ICON Curry 6 United We Win, za koje brend kaže da je spoj ljubičaste i duboke orhideje s bijelim. Patike su zvanično na oficijelnoj stranici Under Armour brenda od 8. marta ove godine. 


„Bila sam oduševljena, i svakako zahvalna na mogućnosti koju mi je Stephen omogućio, uključujući dijeljenje inspiracije za druge djevojke. Ovo je bilo nevjerovatno iskustvo.“ , rekla je Riley.


Prihodi od prodaje ovih patike ići će za stipendiju koju su Stephen i Ayesha Curry porodična fondacija i Under Armour stvorili za studentice u Bay području.