Devedesete kao inspiracija: adidas Originals predstavio novu P.O.D. system siluetu

Inspirisan jedinstvenom siluetom iz devedesetih godina, adidas Originals tim dizajnera kreirao je novu patiku koja je dostupna i u BIH – P.O.D. system!

Polazna tačka dizajnerskog tima bio je drugačiji pristup u stvaranju i želja da se sačuvaju prepoznatljivi detalji iz prošlosti koji bi se prenijeli na viši nivo, uz podršku najnovijih tehnologija. Sljedeći korak predstavljao jeodlazak u bogatu adidas arhivu i potragu za nečim neobičnim i gotovo zaboravljenim. 

Izbor dizajnera i inspiracija za novi kreativni proces bio je EQT Cushion 2, silueta predstavljena prije 23 godine. Patika iz daleke ’95 prvo je bila rastavljena, a zatim ponovo sastavljena u novu neočekivanu konfiguraciju - P.O.D-S3.1 model. Razvoj P.O.D. modela predstavljen je kroz zanimljivi dokumentarni film.


Nic Galway , potpredsednik adidas Originals globalnog dizajnerskog tima, objasnio je šta ova silueta predstavlja: „Mi imamo sjajnu istoriju, ali i nevjerovatnu budućnost, a P.O.D. system je idealna komunikacija između ova dva perioda“, rekao je objasnivši da je u potrazi za inspiracijom ponekad dobro pogledati u prošlost, ali ne i zadržati se tamo.


Poseban akcenat stavljen je na đon koji jesastavljen iz tri cjeline. EVA pjena na prednjoj strani patike, udubna Boost™ komponenta sa gumenom podlogom na peti, kao i Torsion™ tehnologija na središnjem dijelu đona zajedno omogućavaju slobodno kretanje i lako prilagođavanje stopala patici.Pod sloganom „Great alone, better together“, adidas Originals uspio je da kreira modernu i potpuno drugačiju siluetu, koja je već postala omiljena domaćim zvijezdama, kao što su pjevačica Sara Jo, glumci Bojan Perić i Slaven Došlo, košarkaši Vanja Marinković i Branko Lazić, i mnogi drugi.


adidas P.O.D. modeli dostupni su u svim BUZZ šopovima