Clare Waight Keller će predstaviti svoju prvu samo mušku kolekciju za Givenchy

Getty Images

Givenchy je odabran za ovogodišnjeg gostujućeg dizajnera na Pitti Uomo eventu. 12. juna 2019. godine, Clare Waight Keller će prikazati svoju prvu samostalnu mušku kolekciju za Givenchy na 96. Pitti Uomo eventu koji se događa u Firenci.

Slijedeći stope Craig Greena i njegovih arhitektonskih kreacija u 2017. godini, i belgijskog dizajnera Glenna Martensa, talenta iza pariškog brenda Y/project u 2018. godini, ove godine je Givenchy izabran kao gostujući dizajner na 96. izdanju Pitti Uomo eventa. Kreativna direktorica Givenchyja, Clare Waight Keller će predstaviti svoju prvu samostalnu mušku kolekciju 12. juna u Firenci. Također će razviti mušku kolekciju kao samostalnu kategoriju za Givenchy.


Britanska dizajnerica Clare Waight Keller, brzo je zaradila priznanje sa vrha Givenchyja nakon što je dizajnirala vjenčanicu za Megan Markle. Također, 2018. godine osvojila je nagradu za najboljeg dizajnera ženske odjeće na British Fashion Awards.


„Pitti Uomo je prilika da zakoračimo u mnogo širu kolekciju, i to je velika prilika za mene da zaista izrazim ono što zaista želim raditi, kao i moju malo opširniju viziju onoga što želim za Givenchy muškarce.“ , rekla je Clare.