Adidas ima kolekciju patika inspiriranu serijom Game of Thrones

Ostalo je nešto više od mjesec dana do premijere najiščekivanije serije godine, ali i najpopularnije ovog desetljeća. A ako ste fanovi sportskih patika i serije „Game of Thrones“, Adidas je za vas spremio veliko iznenađenje.

Naime, upravo je svjetlo dana ugledala nova kolekcija Ultra Boost 4.0 modela patika koje su inspirisana ovim televizijskim hitom HBO kanala. Nju čini šest parova patika koji predstavljaju različite kuće i druge tematske elemente iz „Game of Thrones“ univerzuma.


Kolekcija će biti zvanično „puštena“ u prodaju 22. marta. Sve patike će koštati 180 dolara, a do tad su dostupne na Adidas web stranici.


Prvi model patika pod nazivom Targerijanski zmajevi je s prednje strane crven, narandžast i žut, što predstavlja vatru koju bljuju zmajevi, a kako se ide ka zadnjem dijelu patike, ova kombinacija boja se polako pretvara u crnu. Na tzv. heel tab-u je ispisano „Fire and Blood“.Sljedeći model je takođe posvećen kući Targerijan, s tim da je on skroz bijel, osim prepoznatljivih Adidas štrafti koje su srebrne boje. Natpis na zadnjem dijelu patike je isti kao u slučaju prethodnog modela.Patike kuće Lanister sa svojom kombinacijom crvene, zlatne i crne boje imaju kraljevski izgled. Na unutrašnjoj strani jezika se može vidjeti grb ove porodice, dok na heel tab-u piše „Hear Me Roar“.Patika kuće Stark obojena je različitim nijansama sive, na unutrašnjoj strani jezika je jezovuk, a na heel tab-u se može pročitati „Winter is Coming“, što je zvanični slogan ove porodice.Model inspirisan Bijelim šetačima, naravno, podsjeća na led. Na zadnjem dijelu patike piše „Winter is Here“.
Posljednji model je posvećen Noćnoj straži. On ima bijeli đon, dok je ostatak patike pokriven materijalima tamno sive i crne boje. Na unutrašnjoj strani jezika piše „Night Gathers. And Now My Watch Begins“.

Koje su vaš favorit?