Priuštite svom organizmu proljetno čišćenje

Upravo kao što i prostor u kojemu živimo treba veliko proljetno čišćenje ne bi li smo ga oslobodili svih nepotrebnih stvari, tako se i naš organizam detoksifikacijom oslobađa svih štetnih i suvišnih tvari.

Možda nismo toga svjesni, ali tokom zime u našem organizmu se nakupljaju toksini. To je zbog toga da tokom zime manje vježbamo, manje izlazimo van, udišimo manje svježeg zraka i konzumiramo težu hranu. Dolazak proljeća budi u nama želju za svježinom, pročišćenjem i pomlađivanjem. Iskoristite proljetne mjesece za čišćenje organizma!


Proljetno čišćenje organizma obnovit će Vašu energiju, poboljšat će ten, ojačat će imunitet i pomoći će da se riješite viška kilograma.Proljeće je savršeno doba za čišćenje organizma i detoksikaciju. Nakon nekoliko mjeseci udisanja nezdravog zraka, manjka sunca i smanjene fizičke aktivnosti će vam bez sumnje dobro doći detoksikacija i čišćenje organizma uz pomoć najjednostavnijeg načina – pripremom zdravih smoothieja.


Nakon nekoliko tjedana ćete primijetiti prve rezultate. To će biti ublaženi simptomi alergija, olakšano disanje, bolja kvaliteta sna, zdravija i ljepša koža, više energije i bolje raspoloženje. Donosimo vam recepte za 3 smoothieja koji će poboljšati vaše zdravlje i potaknuti eliminaciju štetnih spojeva iz organizma.


Smoothie za čišćenje organizma


U sastavu ovog smoothieja pronalazimo jabuku, blitvu, korijander, đumbir, sok od mrkve i cimet. To su namirnice s moćnim detoksikacijskim svojstvima i odličnom nutritivnom vrijednošću. Jabuke su dobar izvor vitamina C i dijetalnih vlakana, špinat je jako dobar izvor folne kiseline, kalcija, željeza, magnezija i vitamina B6, a đumbir ima moćno antioksidacijsko i protuupalno djelovanje.


Zeleni smoothie za detoksikaciju jetre


Ovaj smoothie sadrži naranču, celer, limun, maslačak i peršin. Za ove namirnice bez straha možemo reći da su jedne od najzdravijih. Svima je već poznato da je naranča odličan izvor vitamina C. Limun ima alkalno djelovanje i smanjuje kiselost tijela, a za maslačak i peršin su brojna istraživanja pokazala da imaju moćno antikancerogeno djelovanje.


Detoksikacijski smoothie od đumbira


Đumbir je jedan od najzdravijih začina. Ima moćno protuupalno djelovanje, smanjuje rizik od nastanka različitih vrsta raka, dijabetesa tipa 2, pretilosti, bolesti kardiovaskularnog sustava i kroničnih bolesti, kao što je artritis. Osim đumbira, treba istaknuti i bademovo mlijeko koje je odlična alternativa običnom kravljem mlijeku.