Kako s lakoćom da uklonite ogrebotine sa vašeg sata

SNL

Za sve ljubitelje satova, „svježa“ ogrebotina je zadnja stvar što zelite da vidite na vašem satu, još pogotovo ako je sat nov, ili koji je upravo stigao sa godišnje popravke.

No prije nego sto se odlučite da posaljete svoj sat nazad na popravku, možda bi trebali da pokušate par stvari kod kuće kako bi si opet sačuvali sedmice čekanja da sat stigne nazad.

Do 1980. godine, svi satovi su imali akrilno staklo na sebi zbog lakog održavanja i niskih troškova proizvodnje. Akril je inače korišten radi svoje male cijene i radi sposobnosti finog poliranja. Kad odete na internet i pogledate razne forume na ovu temu kako da rješite ovaj problem, svako će naravno dati svoj savijet u vezi ovog i govorit će kako jedino njegov način najbolje riješava ovu vrstu problema. No mi smo vam olakšali to i odlučili da vam napravimo spisak stvari koje treba da uradite da bi uklonili ogrebotine na vašem satu.

Obljepite kućiste sata

Sam naziv ovog koraka vam već sve govori. Uzmite selotep traku i obljepite precizno i polako kućiste samo da staklo ostane vidljivo. Da bi mogli da pređete na drugi korak..

Počnite da kružnim pokretima brišete stalko

Stavite skroz malu količinu paste za zube na ogrebotinu i kružnim pokretima počnite da brišete staklo vašeg sata.

Nastavite brisati

Kad primjetite da ogrebotina polako nestaje, ostatak paste koja je ostala obrišite, te ponovo nanesite pastu (ovaj putposebnu pastu za poliranje stakla) na sat i istim pokretima krenite sa drugim korakom ponovo.

Ponovite (samo ako je to potrebno)

Ako je ogrebotina i dalje tu , sve ove korake ponovite najmanje dva ili tri puta dok ogrebotine skroz ne nestanu.