Koji su to najspektakularniji privatni otoci na svijetu?

Želite li pobjeći od svega? Imate nekoliko miliona viška u svome džepu? Ovo su neki od privatnih otoka na koje možete pobjeći.

U ovom dobu kada smo non stop zaposleni, često nam je potreban odmor od sjaja naših ekrana, da se oslobodimo distrakcija i naučimo disati punim plućima. Drugim riječima, potrebno je isprazniti um kako bi smo ga napunili.


Iako to zvuči divno, teško je zamisliti sebe na nekom napuštenom otoku kako udišemo morski zrak dok smo ztočeni u kancelarijama u našim betonskim džunglama. Srećom, na našoj planeti postoji nekoliko svetih mjesta gdje možete doći do stanja potpunog mira u istinskom osamljenju. Naravno, dok god imate nekoliko viška miliona koje možete uložiti u taj luksuz.Za netaknuti raj: Bonefish Cay


Bonefish Cay se sastoji od šest neobrađenih jutara, smještenih u jednom od najljepših područja Bahama, srednjeg zaljeva Androsa. Okružen ribarskim vodama, otok također uključuje tri male plaže, tradicionalnu otočku vegetaciju i ostatke starog kamenog doka. Voda duboka samo jedan metar je odlična kako biste prišli brzim motornim čamcima.


Za luksuzni bijeg: Gladden Island


Kombinacija tirkizne i boje akvamarina okružuje Gladden, otok pun koralja i bijelog pijeska u srcu Belize Barrier Reef rezervoara. Ovaj otočki dragulj sadrži potpuno privatno utočište, elegantno dizajniranu vilu, namijenjenu samo jednom paru, s all-inclusive uslugom luksuznog odmarališta. Malo manje u Robinson Crusoe stilu od Bonefish Caya, ovaj otok je opremljen stučnim osobljem koje je spremno odgovoriti na svaki vaš zahtjev. Nema drugih komšija – samo vi i prelijepi pogledi.Za 22 hektara slobode: Big Fish Cay


Ovo je vaša prilika da pokrenete potpuno novo društvo, s više od 22 hektara za korištenje na sjevernim Bahamima. Ovo područje poznato je po jedrenju, ribolovu, i ronjenju. Big Fish Cay pogodan je kao komercijalni ili privatni otok, a uključuje preko 120 metara skorvitih bijelih pješčanih plaža.

Za dio Tihog oceana: Katafanga Island


Rijetka prilika za posjedovanje jednog od posljednjih slobodnih otoka u raju južnog Pacifika na Fidžiju. Otok Katafanga, poznat kao i Plava laguna (Blue Lagoon), strateški je okružen prirodnom tirkizno plavom lagunom, i prekrasnim plažama šećerno bijele boje. Ovo je jedan od najrazvijenijih otoka na Fidžiju i regiji, te uključuje pistu, obilaznicu, rezervoar za vodu, branu i zaposlenike koji borave na otoku. Trenutno je u izgradnji 20 vila.Za život poput pravog milionera: Musha Cay


Musha Cay se ubraja među najluksuznija privatna otočna mjesta na svijetu, s više od 60 hektara šećerno bijelih plaža okruženim kristalno čistim tirkiznim vodama. Ovo luksuzno iskustvo započinje već od trenutka polijetanja – let iz Miamija koji traje 40 minuta sve do privatne pistena otoku.