Instagram profili vrijedni vaše pažnje: @lukalajic

Novo lice u našem segmentu odličnih Instagram profila je mladi bloger i fotograf iz Zagreba – Luka Lajić. Njegova kreativa i odlično oko za stil je nešto što čini njegov profil zanimljivim i vrijednim praćenja. U nastavku pročitajte o čemu smo pričali s Lukom i obavezno pogledajte njegov Instagram profil.

Predstavi se ukratko našim čitateljima.


Ja sam Luka Lajić, bloger i fotograf kojeg možete pronaći na Instagramu @lukalajic gdje svoju kreativu pretačem u modne kombinacije i fotografije. Uz to, student sam odnosa s javnošću zbog čega volim reći da balansiram između umjetnosti i biznisa. (smijeh) Kako bi opisao svoj stil?


Suvremeno eklektičnim iz razloga što volim uzimati od svakog stila po nešto i zatim kreirati svoj jedinstven. Težište stavljam na streestyle modu, koju onda upotpunjujem s referencama iz drugih područja. 

Kažu da je stil ogledalo duše, i svatko ima neku inspiraciju. Čime je inspiriran tvoj stil?


Inspiraciju pronalazim iz raznih izvora, od starih filmova do aktualnih tjedana mode u svijetu. Također, jako volim pratiti blogere koji imaju potpuno drugačiji stil od mojega jer dobijem uvid u drugu perspektivu odijevanja.Tvoji outfiti zaista izgledaju odlično, i vjerujemo da imaš svoj najdraži odjevni predmet. Šta bi izdvojio kao nešto što voliš nositi?


S obzirom na to da sam student i svakodnevno odlazim na predavanja udobnost mi je iznimno važna. Zbog toga jako volim nositi tenisice i hoodice, a kako bi look izgledao bolje i sofisticiranije upotpunim ga dobrim kaputom. 

Kako biraš svoj dnevni look?


Prema vremenskoj prognozi. (smijeh) Zaista svakog jutra prvo pogledam kakvo će vrijeme biti jer smatram da je funkcionalnost uvijek na prvom mjestu, a zatim uzmem jedan komad odjeće i oko njega izgradim cijeli look. Kako se prema tvom mišljenju oblače muškarci na Balkanu?


Generalno mi se dopada ta nova težnja ka praćenju trendova na svjetskoj sceni jer time pokazuju zainteresiranost za modu. Ipak, rekao bih da nedostaje originalnosti i osobnog izražaja pa mnogi završe kao generička kopija američkih repera ili nekog influencerapopularnog u tom trenutku. 

Šta je to što svaki moderni muškarac treba imati u svom ormaru?


Dobar jeans koji stoji kao po mjeri, udobne tenesice i cool jaknu za podizanje svake kombinacije. Mislim da je najbitnije imati komade u kojima se osjećaš dobro jer samopouzdanje je ono što nosi svaki look. Danas se trendovi jako brzo mijenjaju, zasigurno imas svoj nadraži. Koji je to i zašto ga voliš?


U zadnje vrijeme volim utilitary stil koji u sebi nosi dozu stroge muške siluete, a na neki način je i antiteta mojoj razigranoj osobnosti. Također, jako volim neutralne tonove ove sezone jer daju moment skandinavske svježine. 

Muški modni svijet je prepun muškaraca koji imaju odličan stil. Tko je tvoja najveća inspiracija u modnom svijetu?


Nisam od onih koji se može poistovjetiti sa stilom samo jedne osobe upravo zbog tog eklekticizma kojim sam opisao svoj stil, ali Kanye West kao eponim modne scene danas bi svakako bio jedna od ličnosti iz čijih kombinacija crpim inspiraciju. Imaš li neki modni savjet za naše čitatelje?


Vjerujem da je za dobar izgled potrebna samo sigurnost u ono što nosiš, a ona dolazi uz odjeću koja pristaje našem tipu tijela. Tako da bih savjetovao svakome tko još nije potpuno siguran u svoj stil da mu polazišna točka bude kupovina komada u kojima se osjeća prije svega ugodno. 

Koja ti je saradnja ostala u lijepom sjećanju?


Gotovo sve suradnje do sada koje sam imao su bile sjajno odrađene i zadovoljstvo je bilo s obje strane prisutno. Ipak, dvije suradnje koje bi istaknuo su one s H&Mom i hrvatskim dizajnerom Robertom Severom. Bilo u ulozi influencera ili fotografa, kroz rad s fantastičnim ljudima koji stoje iza ovih brandova sam stekao mnogo iskustva, ali i zanimljivih doživljaja. Koliko pažnje posvećuješ svom Instagram profilu? Da li unaprijed planiraš svoj feed, ili spontano objavljuješ fotke?


Trudim se imati konzistentan vizualni identitet tako da se držim sličnog načina editiranja i generalne kompozicije fotografija, no uvijek volim eksperimentirati s novim idejama kako bi publici donio zanimljiv sadržaj.

Imaš li neki savjet kako uvijek izgledati dobro na fotografiji?


Spontanost je ključ svake dobre fotografije, a osmijeh je najbolji dodatak. Reci nam nešto o svojoj karijeri modnog fotografa.


Ljubav prema fotografiji javila se i prije one prema modi, no nekako sam ju zapostavio radeći na blogu.  S vremenom sam postepeno počeo otkrivati svijet modne fotografije koji me potpuno oduševio i shvatio sam da je to put kojim želim ići uz bloganje. Pri kreiranju svojih editoriala okosnica je na prenošenju vizije publici koju donosim stavljajući everyday ženu u fokus jer smatram da sam dobar posao odradio tek kada se moje pratiteljice mogu poistovjetit s modelom. 

Koje su tvoje najdraže lokacije za fotografisanje?


Živost gradskih ulica nerijetko bude idealna kulisa tako da volim istraživati nova mjesta koja, na prvu, možda i ne izgledaju prikladna, ali to je izazov koji cijelu priču prenese na višu razinu.Koji su tvoji planovi za budućnost? Gdje vidiš sebe za pet godina?


Trenutno studiram PR i medije u kojima se pronalazim stoga mislim da je to smjer u kojem se želim kretati u skorijoj budućnosti. No, moda i fotografija su konstanta bez kojih bi mi život bio isprazan. (smijeh)