Čizme koje možete nositi uz svako odijelo

SNL

Za one koji nisu nikada bili sigurni možete li čizme obuti na odijela, odgovor je da možete. Zimska odijela trpe i zimske čizme, ali pazite, ne mogu bilo koje!

Ako ste se pripremili da dobro zimsko odijelo i cipele za koje mislite da neće izdržati veliku zimsku kišu ili snijeg, rješenje odavno postoji, sigurno ste često vidjeli da Italijani nose čizmice svake zime na bilo koje pantalone i sako, a ne samo uz farmerice ( jeans ). 

Usudite se i vi i budite sigurni da to možete uraditi. Pri tome, trebate znati da ne možete svake čizme. To baš moraju biti čizmice – kako nazivamo one koje će odgovarati uz odijelo. Bilo da su crne ili druge boje, kožne ili lakirane, mogu, a evo primjera. 


Dnevno odijelo

Čizmice koje preporučujemo za jednu varijantu dnevnog sametnog odijela, koje je ove godine i veliki trend, najbolje odgivaraju kožne čizmice. Ukoliko je odijelo smeđe boje kao ovo u našem prijedlogu, crne savršeno odgovaraju. Poslovno ili večernje odijelo 

Neobične čizmice odgovaraju i neobičnim krojevima ili šarama ( dezenima ) odijela. Tako, u ovoj prikazanoj varijanti imamo bordo čizmice koje možete kombinirati na sličan način. Dnevno odijelo

Ukoliko niste zadovoljni prvim našim odabirom evo i druge opcije. Tople zimske čizmice odlična su varijanta sa vunenim odijelima i dobro će stajati svima koji odabrali ovu kombinaciju.