Porsche: Sljedeći superautomobil mogli bismo raditi s Rimcem

PR

Čini se da se Rimac Automobilima otvara ogromna prilika u kontekstu suradnje sa svojim manjinskim suvlasnikom Porscheom.

Porsche 918 Spyder treba nasljednika, a poslovni razvoj tvrtke ide u smjeru užurbane elektrifikacije. Tu bi Rimac mogao dobiti veliku priliku.


Upravo se to može iščitati iz riječi Olivera Blumea, prvog čovjeka Porschea, koji je ovako komentirao situaciju za magazin TopGear.


"Imamo veliku povijest u tome, a imat ćemo i u budućnosti. Takav auto mora biti najbolji na tržištu, imati najbolje performanse...još uvijek nemamo koncept automobila.Bi li mogao biti čisto električan? Da", komentirao je mogućnost nasljednika 918-ice Blume.


"Mate Rimac je ekspert, vrlo ambiciozan, i savršen partner za raditi prototipove i mala, pametna rješenja. I to nije samo u elektro-mobilnosti: imamo partnere i u financijama, digitalizaciji, itd.“, komentirao je Blume partnerstvo s Rimcem prilikom premijere novog Cayenne Coupe.Podsjetimo, Porsche je u 2018. godini povećao broj isporuka za 4%, na 256.255 automobila i pritom povećao prihod za 10%, na 25,8 milijardi eura. Porsche je prošle godine klupio 10 posto udjela u Rimac Automobilima.