Revolt Clothing i Mate Rimac udružili su snage u kampanji za Greyp Bike

PR

Revolt Clothing je bosanskohercegovački brend nastao 2010. godine u Sarajevu, a inspirisan je grafičkim dizajnom, graffitima i generalno uličnom subkulturom. Uskoro planiraju i otvorenje svog prodajnog concept store-a u Sarajevu.

Kompanija Greyp Bikes iz Hrvatske, kćerka kompanije Rimac Automobili, vlasnika Mate Rimca, prethodne sedmice premijerno je predstavila novi model svog električnog bicikla - Greyp G6.


Gosti i partneri iz cijelog svijeta u prepunoj sali Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) u samom centru Zagreba imali su priliku uvjeriti u ono što novi model električnog bicikla ima za ponuditi. Informacija o biciklu kao i detaljima premijere uoči samog događaja nije bilo mnogo,  ali detalj koji do sad nije bio poznat ni bosanskohercegovačkoj javnosti je saradnja Greyp Bikes-a s domaćim Clothing Brandom iz Bosne i Hercegovine – Revolt Clothing-a, uspješnog dizajnera iz Sarajeva - Mirana Lazića. Za potrebe promocije ovog tehnološki naprednog bicikla, iz Zagrebačke firme su naručene custom made jakne, koje je Revolt Clothing specijalno dizajnirao i time predstavio Greyp Bikes x REVOLT Clothing saradnju. 


"Revolt Clothing je već dugo godina prepoznatljiv brend kako na bosanskohercegovačkom tako i na regionalnom tržištu, i nakon brojnih saradnji koje smo do sad ostvarili s različitim vodećim brendovima zadovoljstvo nam je da je kvalitet Revolt Clothing-a prepoznao i Mate Rimac, te ukazao nam povjerenje da za jedan ovako važan event kompanije Greyp Bikes napravimo specijalnu kolekciju Greyp jakni. Nadamo se nastavku saradnje kao i nekim novima prilikama kako na regionalnom tako i na svjetskom tržištu", izjavio je Miran Lazić.