Hamza Kapetanović: Dječak koji osvaja srca na Instagramu

U velikom broju Instagram profila koji na svoj i jedinstven način pokazuju svoju ljubav prema modi, jedan profil se istakao. Ovaj profil se od drugih razlikuje po godinama modela.

Na prvi pogled Hamza Kaptanović je obični šestogodišnji dječak koji uživa u dječjim igrama i pohađa predškolsko obrazovanje. Ali ipak, Hamza ima i tu drugu stranu koju voli da pokaže pred kamerama. Svoju ljubav prema modelingu pokazuje još od svoje četvrte godine kada je imao prvi photoshooting. Živi u Sarajevu s roditeljima i mlađim bratom Issom. Hamza je poseban dječak koji plijeni pažnju gdje god da se nalazi. 
Kako  ste došli na ideju da napravite Hamzi Instagram profil?


Kada smo shvatili da su Hamzine slike najposjećenije fotografije na mom ličnom Instagram profilu došli smo na ideju da napravimo profil samo za njega. Komentari su bili zadivljujući, te smo odlučili napraviti @hamzajfashion Instagram profil i smatram da nismo pogriješili.


Da li mu vi birate sve outfite ili u izboru učestvuje i Hamza?


Na početku smo Hamzine outfite birali zajedno, međutim u posljednje vrijeme je on taj koji bira šta želi obući. Čak i mene nekada iznenadi kombiniranjem odjevnih komada i boja.

Primijetili smo da nije stidan pred kamerom, da li je to oduvijek bilo tako?


Njegovu skolonost prema modelingu smo primijetili još na prvom fotografisanju kada je imao samo četiri godine. Zna pozirati satima bez neke nervoze, te u tome stvarno uživa.


Već odlično pozira, da li ga je netko savjetovao ili mu to ide prirodno?


Hamza poziranje ide od ruke, i jako je samouvjeren u svoj odabir poza. Iako već zna kako želi da pozira, uvijek posluša i fotografa i odlično surađuje s njim.


Koje su njegove najdraže odjevne kombinacije?


Najviše voli da oblači opuštene kombinacije koje kombinira sa patikama i modnim detaljima kao što su kapa, marama, naočale i slično. Ne želi izaći iz kuće bez parfema i frizure. Omiljena boja mu je crna, što se i vidi u njegovom odabiru odjeće. Kada odabere neku kombinaciju nitko ga ne može uvjeriti da obuče nešto drugo. Iako ima samo šest godina, on prati modne trenodove i odjevne kombinacije poznatih ličnosti iz svijeta mode i muzike. 


Da li postoje neki brendovi s kojima je do sada surađivao? S kim biste voljeli ostvariti suradnju?


Još uvijek nismo ostvarili suradnju s nekim brendom, ali kada bismo mogli birati, izabrali smo brendove koje Hamza najčešće nosi: H&M, Zara, Lindex ili Nike. Trenutno njegove fotografije možete vidjeti na svjetskim Instagram stranicama dječje mode, te je izabran da bude dio dječjeg kalendara za 2019. godinu u sklopu Instagram profila @mylooliez .

Da li voli biti u centru pažnje?


Hamza je uvijek u centru pažnje, i u tome stvarno uživa. Zbog njegovog stila, ljudi na ulici nas često zaustave kako bi se slikali s njim. To se najčešće događa kada smo u inostranstvu.


Koje je Hamzina najdraža aktivnost? Da li više voli provoditi vrijeme s vršnjacima napolju ili ipak igrajući igrice?


Veoma je hiperaktivna osoba, te uživa u svim aktivnostima sa svojim vršnjacima. Neke od tih aktivnosti su vožnja bicikla i plivanje, te naravno igranje videa igara. 

Šta on radi kada nije pred objektivom?


Pored modelinga, Hamzina velika ljubav su muzika i ples. Tako da mnogo vremena provodi pred ogledalom imitirajući plesne pokrete poznatih domaćih pop izvođača. Neki od njih su se toliko oduševili da su čak i repostali njegove klipove. Marija Šerifović i Milan Stanković , koji je inače njegov modni uzor, su neki od poznatih ličnosti koji su primijetili njegov Instagram profil. 


I za kraj, šta Hamza misli o svemu ovome? 


Oduševljen je idejom intervjua o njemu koji će se naći na vašem portalu, te mi je danas rekao da je oduvijek želio postati poznat (smijeh).