Kako do guste brade i frajerskog izgleda?

Može vam se lako dogoditi da vas razočara saznanje da brzina rasta dlaka, kao i njihov kvalitet, te gustina u velikoj mjeri zavise od genetskih predispozicija.

Brada je simbol muževnosti i kroz povijest čovječanstva uvijek se smatralo da ljudima daje posebno značenje i dostojanstvo. Zato se svako značajno lice u staro doba obično prikazivalo s bradom.


Dugu i gustu bradu, po vjerovanju, nose osobe koje ne zanimaju pravila, koje znaju šta žele i ne mare za drugačije stavove. Samouvjereni muškarci su, po nepisanom pravilu, oni koji njeguju bradu koja uokviruje lice. No, šta učiniti kad vaša brada ne izgleda onako kako želite, tj. kada je brada razrijeđena? Obrijete se sa strane, tako će vaša brada djelovati gušća. 


Skratite bradu sa strane i istaći ćete dužinu u drugom dijelu brade. Ako vam je brada neujednačena gore, napravite liniju na donjoj strani jagodica. Kreiranje oštrih ivica dat će utisak gustine, kažu berberini.


Vaša brada nije produžetak vaše kose, ali jeste poseban entitet vašeg lica, pa je koristite da napravite specifičan kontrast i umanjite nedostatke.