Doručak koji liječi mamurluk

Vikend je iza nas, a vi ste popili koju čašicu više. Ne želite takvi pred šefa. Jasno nam je. Iako ne postoji savršeni lijek za mamurluk majka priroda nudi nam neka rješenja za ublažavanje patnji nakon noći pretjerivanja.

Kultura ispijanja alkohola vikendom unijela je u naš tjedni ritam rituale koji baš i nisu najbolji saveznici našeg svježeg izgleda. Sezona je druženja na otvorenom i društveni život naglo je pojačao svoj intenzitet. Baš kao i priroda koja je sve raskošnija, raskošniji su i naši izlasci. Dok uživamo u omiljenim alkoholnim pićima je lijepo, no nevolje stižu nakon toga. Dan nakon “vesele” noći može biti prilično težak i naporan kada se pretjera.


Jedini lijek koji u potpunosti liječi mamurluk je vrijeme, no kako bi koktel glavobolje, mučnine i vrtoglavice prošao što bezbolnije postoji nekoliko načina na koji si možete olakšati dan kasnije. Za početak pripremite krepki doručak koji će vam vratiti volju za životom.


Najbolji doručak za mamurne uključuje jaja i meso jer sadrže cistein, aminokiselinu koja detoksicira organizam. Taj se spasitelj može naći i u pšeničnom brašnu, brokuli, češnjaku, luk i crvenoj paprici. Omlet s povrćem i poprženim kriškama kruha koje nakon pečenja istrljajte češnjem češnjaka sjajan su odabir za bolje jutro.


Osjećate li tegobe s probavom neka se na tanjuru nađe omlet pripremljen sa što manja ulja, kuhana te poširana jaja, a ako vas vlakna napuhuju ipak izbjegavajte brokulu.