Vodič za kaiševe, acesoar koji stilizira

SNL

Možda jedan od osnovnih muških modnih dodataka, a popularno nazavan acesoar, baš kaiš. Ne samo da su korisni, nego i pomažu prilikom stiziranja onoga što imamo na sebi. Kaiš je, ukoliko zavirimo u svjetsku historiju, nešto što je bilo obavezno svakom muškarcu. Bilo da se radilo o kraljevima tokom četrnaestog stoljeća koji su kaiševima i tokama naglašavali plemstvo, radnicima koji su godinama i koji i dan danas kaiš imaju kao sredstvo za rad prilikom čega će zakačiti svoje alate, ili policajca kojem služi upravo kaiš za uspotavljane reda i mira (znamo šta kači na ovaj acesoar). Međutim, njegova svrha nije samo korisna već i sve više estetska. Dobri poznavaoci stilova znaju da je u ormaru potrebno imati više vrsta kaiševa za različite outfite koje ćemo upotrijebiti. Nije svejedno da li ćemo imati na sebi kaiš ili nećemo, npr.ukoliko nosimo odijelo, farmerice ili kratke ljetne hlače. Bitno je, itekako. Važno je znati kada upotrijebiti i čime stilizirati. Jedan od razloga jeste taj da ne bi ispali drugima smješno, a drugi bitno je pokazati i stav u oblačenju. Veći razlog da o njemu posebno pričamo jeste svakako taj da je ove sezone must have trend da se kaiš pokaže ili kombinira s ljetnim cipelama ili patikama. Ipak, nije griješno ako kažete da ne znate. Pa nismo ni mi znali ali smo naučili tokom godina! Zato smo odlučili da pokažemo kako bi koji kaiš najviše odgovarao vašem večernjem ili dnevnom outfitu.


 CRNI KOZNI KAIS 


Kaiš koji nosite najčešće na odijela. Bitno je reći i to da ovaj kaiš možete kombinirati na kratke hlače od odijela koje se nose ove sezone ali i druge elegantnije kratke hlače. mensstylebelts-1KIS S UZORKOM 


Ukoliko imate ovakvu vrstu kaiša, možete biti smjeliji i kombinirati ga uz odijela tonova boje cigle ili ljetnih boja nježnijih tonova. Pripazite, pri tome, da se nosi u večernjim izdanjima outfita. 


KAIS S UZORKOM 2SMEĐI KOŽNI KAIŠ 


Prvo što svaki muškarac kupi, kada je kaiš u pitanju jeste ova vrsta kaiša. Super je to što ste ga oadabrali ali samo ga kombinirajte sa jeansom na sebi. Važi za večernji ali i noćni stil outfita. 


SMEĐI KOŽNI KAIŠ2


TANKI KOŽNI KAIŠ 


Ova vrsta kaiševa je došla na naše tržište tek prije tri godine, međutim, obavezan je acesoar muškaraca godinama u svijetu. Ako ga posjedujete, kombinirajte ga s odijelom, laganih tekstura, kao i kratkim hlačama. Svakako može to biti i u dnevnoj i večernjoj varijanti. TANKI KOŽNI KAIŠ2KAIŠ OKRUGLE KOPČE 


OK je imati i ovakav kaiš. Mi smo ga kombinirali s odijelom, ali vi možete i s jeansom ili kratkim elegantnijim hlačama. Izgleda urabano i sve ga više možemo korstiti kao originalnu i urbanu varijantu. 


KAIŠ OKRUGLE KOPČE2


PLETENI KAIŠ 


Posljednja riječ o kaiševima se tiče pletenog koji se nerijetko može vdijeti u buticima tokom ljetnih dana. Idelan je za takve ležerne kombinacije , a najbolje će vam odgovarati uz lan. 


PLETENI KAIŠ2 


Foto:SNL