Uskoro počinje 3. regionalni hackathon za kreativce iz muzičke, kreativne i IT industrije

PR

3. regionalni hackathon u organizaciji kopmanija: Mistral, Balkan Advanced Music Conference (BAM-C) i Muzika.hr.

BAM-C je platforma koja omogućava umrežavanje svjetskih DJ-eva, producenata, publicista, marketing stručnjaka, amatera iz svijeta kulture i ljubitelja muzičke i kreativne scene kroz bogat repertoar. Događaji u sklopu ove konferencije će se odvijati od 25.4. do 27.4 na više lokacija u Sarajevu (RTV DOM preko dana, 12+ lokacija navečer, i Meeting Point)


U sklopu BAM konferencije, održat će se i Music x Entertainment HackathonU pitanju je takmičenje u razvoju inovativnih rješenja koje će se odviti 26. i 27. aprila u prostorijama digitalnog partnera konferencije - Mistral, na adresi Maglajska 1, Marijin dvor, Sarajevo. 


Kao jedna od vodećih kompanija za razvoj sofvera, Mistral posjeduje idealne uslove za takmičare; brz internet, konferencijeske sale, sobu za igre, prostoriju za opuštanje i kuhinju, tako da je odličan i produktivan provod zagarantovan. Takmičari mogu očekivati i brojne druge pogodnosti.

Koristeći koncepte iz oblasti umjetne inteligencije, machine learning-a i data science, takmičari će osmišljati rješenja koja će u nekoj mjeri poboljšati način rada u muzičkoj i kreativnoj industriji, ili poboljšati iskustvo korisnika iz svijeta muzike i kreativne industrije.


Cilj ovog takmičenja je da uveže kreativce koji se usuđuju ponuditi odgovore na visoke zahtjeve digitalnog doba, s toga pozivamo sve zainteresovane iz svijeta muzike, zabave, dizajna, IT-a, marketinga i poslovnog svijeta da se prijave. 


Više informacija i formu za prijavu možete pronaći na ovom linku: https://bit.ly/2V5Bsak