Netflix snima film o Marilyn Monroe

Najnoviji film o ikoni Hollywooda, australskog redatelja Andrew Dominika, inspiriran je izmišljenim prikazom Joyce Carol Oates o unutrašnjem životu zvijezde. U ulozi Marilyn Monoroe mogla bi se naći svježe lice scene, Ana de Armas.

Iako ima mnogo dokumentarnih filmova o Marilyn Monroe, još uvijek nema nijedan koji bi istinski pokazao njen problematični život i dao mu filmsku pravdu koju zaslužuje. Sjećamo se pretjerano akadmeskog filma My Week with Marilyn (s Michelle Williams) ili The Secret Life of Marilyn Monroe, mini seriju izdanu u 2015. godini, ali još uvijek čekamo neku biografiju koja će na pravi način odati počast veoma složenoj ženi, u isto vrijeme krhkoj i ekstravagantnoj, senzualnoj ali usamljenoj Marilyn Monroe. Da li Netflix spreman da ispuni ovaj zadatak? 


Tijekom nekoliko proteklih godina Netflix je proizveo veliki broj međunarodno priznatih filmova, od kojih je najpoznatiji Roma koji je osvojio tri akademske nagrade u ovoj godini.


Trenutno je film o Marilyn Monroe u pripremi, adaptiran prema romanu 'Blonde' napisan od strane Joyce Carol Oates u 2000. godini. Osvjetljavajući unutarnji život Marilyn, knjiga oslikava snažnu sliku Amerike kao plijenu društvenih i patrijahalnih nepravdi. Blonde je već bila prilagođena miniseriji gdje je u ulozi Marilyn bila Poppy Montgomery. Međutim, Netflix je sada preuzeo vodstvo zajedno sa australskim redateljem Andrew Dominikom, čovjekom iza filma The Assassination of Jesse James u kojem glume Brad Pitt i Casey Affleck. Najnovije glasine kažu da će Marilyn glumiti Ana de Armas, koju smo gledali u filmu Blade Runner 2049. Iako ništa još uvijek nije potvrđeno, mi se već radujemo ovom mogućem filmu.