Evo zašto muškarci mogu i trebaju brijati noge

SNL

2018 godina nam je iza ćoška. Pogledajte bilo koji komercijalni fitnes klub, dobro pogledajte i primjetit će te da je sve veći broj muškaraca koji je odlučio da brije svoje noge.

U slučaju atletičara, poput plivača, bodibildera i biciklista brijanjem nogu im pomaže da dobiju jednu milisekundu koja će im trebati da osvoje utrku, poboljšati izgled muskulature, itd... 

Beneficije koje imate od brijanja nogu


Fizička performansa
Kao što smo spomenuli, atletičari biraju da briju svoje noge radi bolje fizičke performanse, izgleda i time će dobiti onu jednu milisekundu koja će im pomoći da osvoje utrku. Iako pojedinac nakon brijanja tijela ili nogu , kad dođe u dodir s vodom dobiva bolje performance u polju hidrodimanike, upravo zbog toga to plivači i rade. 

Opasne povrede kože
Za bicikliste brijanje nogu dosta reducira opasnost kod većih povreda. U slučaju sudara koji se često zna desiti, biciklisti će u tom slučaju često imati povrede zadobiven trenjem od beton, te upravo brijanjem olakšavaju dezinfekciju rana u slučaju teške povrede. 

Izgled
U slučaju bodibildera, brijanje predstavlja samo poboljšanje izgleda tj, definicije. Kad je u pitanju takmičenje, glavni cilj svakog bodibildera jeste da pokaže što više definicije. To uključuje svaku moguć konturu mišića na čitavom tijelu.  Iako prosječni  bodibilder neće primjetiti neku veliku razliku, zbog toga hoće sudije, te se čak i zahtjeva brijanje u ovom slučaju. 

Fizička terapija
Mnoge forme fizičke terapije kao što su masaže, zahtijevaju čupanje, trljanje, okretanje i gnječenje kože. Koje vam zasigurno neće pomoći da se opustite ako imate dlake. Brijanje vam u ovome slučaju dosta olakšava i odstranjuje bol kad se radi o ovoj temi. 


Kako da obrijete svoje noge 

Nakon što smo vam dali dovoljno materijala da racionalno razmišljate, spremili smo listu koja vam korak po korak objašnjava kako da to uradite bezbolno prvi put. šta vam je potrebno :
1. Mašinica za brijanje/kosu
2. Jednokratni brijač
3. Krema za brijanje
4. Body Scrub
5. Aftershave
6. Body moisturizer( ne znam kako se na našem zove ovo? ) 

1. Otkažite sve planove u narednih sat vremena 
Prije nego što krenete, veoma je vazno da shvatite da brijanje nogu  zahtjeva minimalno 30 minuta.
2. Obrijte mašinicom noge 
Nakon što ste otkazali svoje planove u narednih sat vremena, možete da počnete za procesom brijanja nogu. Prvo što vam treba jeste kvalitetna mašinica. Najvažnija stvar prije nego što krenete sa običnim brijačem da brijete noge, jeste da smanjite dužinu dlaka na minimum. Ako odlučite da preskočite ovaj korak, onda se pripremiti na veliku dozu frustracije.                   
podsjetnik : Ovaj korak će zahtijevati dosta čišćenja poslije kad završite, jer znate koliko je potrebno da se očisti nakon brijanja, ako znate onda zamislite istu patnju samo 10 puta goru. 

 

3. Istuširajte se 
Nakon što završite s prva dva koraka, istuširajte se vrućom vodom, kako bi opustili kožu i pomogli joj da se pore otvore. Ovo će vam pomoći za glađe i učinkovitije brijanje. Preporučeno je da u ovom koraku izaberete kvalitetan bodyscrub koji je pomoći da se sva nepotrebna prljaviština s vaše kože ukloni kako ne bi došlo do urastanja dlaka i iritacije kože.
4. Brijanje 
U ovom koraku već će te imati manje problema oko kojih će te se morati brinuti. Sad je red da se izglanca sve. Za ovaj korak bit će vam potreban brijač s više oštrica koji je pokriti veću površinu i koji će umanjiti rizik od posjekotina. Da bi ste još više zaštitili vašu kožu, nanesite dobar sloj kreme za brijanje ili gela. Nakon što nanesete kremu ili gel , vrijeme za brijanje. Preporučeno je da se brijete u smjeru kako dlake rastu, da bi smanjili rizik od nepotrebne iritacije kože i urastanja dlaka. Za malo teže djelo koristite ogledalo.
5. Osušite i stavite dodatnu kremu – mušku njegu 
Nakon svih koraka odrađenih, operite još jednom noge i zatim ih osušite, i nanesite aftershave. Te nakon toga nanesite kremu poslije brijanja , i to je to. Sad su vam noge glatke kao nikad, i spremni ste za nove pobjede.