Stručnjaci najavili novi stil patika u 2018

Getty Images

Kako je vrijeme da razmišljamo o tome šta ćemo nositi na nogama, tako se drugi brinu da nam podmetnu nove stilove. Tek što smo se navikli na old school, dolaze promjene

Možda je dovoljno prvo pogledati slike, pa ćemo znati o čemiu s eradi ali moramo prokomentarisati. Naime, početak ove godine, kao i svake, počeli su velike muške revije koje pokazauju cijelom svujetu šta nas čeka uskoro na policama butika u kojima kupujemo. 


Bez obzira o kojem se butiku radi, svi oni imaju zajedničko, a to je da su u trendu. Možda smo navikli da u BiH trendovi dolaze kasnije, međutim to više nije slučaj. Dolaskom modnih brendova, trendovi su u isto vrijeme ponuđeni, ali je na nama da li ćemo ih prihvatiti. Tako i ovakve patike. 


Neka je što veće na nogama
1/4


Asocira na devedesete kada su se nosile što šire patike, pa je često za taj izazov bio odvezati skroz pertle i pokazati koliko to može biti široko. Ovako ubjedljivo bolje izgleda. 


Neka bude šareno 
2/4


Polako ali sigurno šarenilo odijela je sišlo na patike. Ne izgleda loše, moramo priznati, ali treba se navići. Ove patike će izgledati odlično uz odijelo. 


Patike ubjedljivo dolaze uz odijela
3/4


Toliko smo o ovoj pojavi pisali i pisat ćemo da nam je drago što  je sveopće mišljenje podijeljeno s našim. Pri tom, molimo vas, pazite! Samo ovakva vrsta patika može ići uz odijela. 


Široke pantalone preko patika
4/4


Vjerovatno vas i ova najavljena pojava podsjeća na spomenute godine. Neki će ponovo prihvatiti ovaj trend, vjerovatno drugi ne. Pristajat će onima koji imaju problema s kilažom ( posebno mršavi ) što će dati jedan sportsko-elegantni izgled.