Isprobaj nove adidas Ultraboost patike za trčanje

Adidas s ponosom predstavlja nove UltraBOOST modele koje su globalno poznati po svom vrhunskom komforu i dizajnu, a čija pojava je 2015. godine redefinisala trkačku industriju.

BOOST tehnologija sadrži kapsule sačinjene od razvučenog termoplastičnog poliuretana, koje su međusobno spojene pomoću pare i pritiska. Ova jedinstvena ćelijska struktura BOOST tehnologije omogućava svakoj kapsuli da skladišti i oslobađa energiju efikasnije od bilo koje druge pjene.


BOOST je superioran upravo zbog toga što je to jedina pjena koja omogućava svih pet prednosti: trajnost, učinak pri svim temperaturama, mekoću, povraćaj energije i prilagodljivost. Testiranja su pokazala da patike koje karakterizira BOOST tehnologija cijelom dužinom srednjeg dijela đona poboljšavaju ekonomičnost trčanja na traci za 0,9% u odnosu na EVA pjenu. Dalje studije su pokazale da se ovaj BOOST efekt odnosi i na druge podloge, a sama konstrukcija patike i srednjeg dijela đona pruža osjećaj savršene udobnosti.

Kako su fleksibilne tačke (prilikom podizanja prstiju s podloge) različite kod stopala svakog trkača zbog različite dužine njihovih prstiju, fleksibilnost BOOST-a i Stretchweb tehnologije omogućava stopalima trkača da se kreću prirodno i bez ograničenja. Zahvaljujući tehnologijama izrade UltraBOOST patike za trčanje pružaju ultimativni osjećaj udobnosti, prozračnosti i potporu stopalu.

Adidas UltraBOOST patike za trčanje, koje imaju cilj da nepogrješivom udobnošću i apsolutnom efikasnošću trkačima pruži neophodnu snagu i samopouzdanje, dostupne su u Sport Vision radnji u Banjaluci (Delta Planet).