SNL vikend preporuke

getty images, PR

Vikend je pred nama, a ako do sad niste napravili planove, sljedeći redovi su za vas.

Veliki koncert Massima Savića 


U petak, 12.04. u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu očekuje nas do sada najveći Massimov solokoncert u ovom gradu. Ne propustite uživati u ovoj večeri i hitovima iz svih glazbenih epoha Massima- od onih s Dorian Gray do posljednjeg albuma "Sada", koji je nominiran za šest nagrada Porin. Massimo pred bh publiku stiže u pratnji svog stalnog benda, kojeg čine sve redom sjajni glazbenici- Marko Matošević, Robert Vrbančić, Dalibor Pipo Matošević, Boris Popov, Bruno Urlić i Gojko Tomljanović.Cijela dvorana je sa sjedećom postavkom, a nove ulaznice po cijenama od 15 do 50 KM dostupne su u prodaji na platou Skenderija, Artikulacija BKC i sustavu kupikartu.ba


Helem nejse u Mostru i Tuzli


Grupa Helem nejse je prije nekoliko sedmica objavila novi studijski album "Pola čovjek pola jedan", odlika mu je raznolikost žanrova, od njihovog bazičnog hip hopa, preko trapa i funka, do hitoidnih pop melodija koje koketiraju s elektronskom muzikom. Pozitivna vijest za bh. muzičku scenu je da će mladi zaljubljenici hip hop zvuka već ovaj vikend u Mostaru i Tuzli moći uživati u njihovom live nastupu.Prvi koncert turneje kreće s juga BiH iz suncem okupane Hercegovine gdje će u petak, 12 aprila, u OKC Abrašević u Mostaru startati turneja "Pola čovjek, pola jedan". Dan poslije ekipa putuje na sjeveroistok BiH gdje će u kutnoj tuzlanskoj Palmi nastaviti svoju turneju pod Red Bull etiketom. Cijena ulaznica za koncerte je 6 KM s uključenom konzumacijom.


Predstava "Mirna Bosna" u Kamernom teatru 55


Predstava "Mirna Bosna", rađena je po tekstu mladog autora Borisa Lalića, u režiji Saše Peševskog. Tekst je, riječima samog autora, okarakteriziran kao "bosanskohercegovačka komedija preživljavanja". 


Predstava "Mirna Bosna" govori o životarenju dvije porodice zbližene minulim ratnim nedaćama i njihovoj vječnoj borbi da iz gliba, života na granici siromaštva i svakodnevne kupus kalje, izađu na svjetlo i čist zrak blagostanja. Ili barem da promijene svakodnevni meni. Prilika za to se pruži kada, na nagovor Rize, koji je ujedno i jedini radno sposoban među njima, počnu da se bave dilanjem marihuane. I to uspješno. Veoma uspješno. Toliko uspješno da bi ih na kraju moglo koštati glave. Jer, u Bosni nije lako voditi ni pošten posao, a kamoli pošteno organizirati kriminalnu organizaciju. U predstavi igraju Feđa Štukan, Gordana Boban, Vanesa Glođo i Davor Golubović.Posjetite Kamerni teatar 55 i 13. aprila u 20h uživajte u predstavi „Mirna Bosna“. 


Tribina Tiha balkanska većina i žurka #ShareLove 


U okviru velike regionalne društvene kampanje #ShareLove, koja za cilj ima poticanje i širenje ljubavi, mira, tolerancije i stvaranje dobrih međususjedskih odnosa u regionu, biće održana panel diskusija „Tiha balkanska većina“ u subotu, 13. aprila u 16h u zgradi RTV Doma u Sarajevu, u organizaciji Exit fondacije iz Novog Sada, u saradnji s Munja Inkubatorom Društvenih Inovacija iz Sarajeva, najposjećenijom info platformom za osnaživanje mladih hocu.ba, uz podršku Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini.Balkan Tube Fest 2019


Balkan Tube Fest u Sarajevu će se održati 13. i 14. aprila u Domu Mladih na Skenderiji s početkom od 12:00 sati. Karte su već u prodaji i iznose 10 KM za regularnu i 60 KM za VIP ulaznicu.


Program festivala se sastoji od ceremonije otvaranja, zanimljivih izazova, edukativnih panela, freestyle i karaoke takmičenjima, ali i još mnogo toga što su jutjuberi pripremili za posjetioce. Na sceni se u sklopu nekih programa održavaju i razni giveawayevi, a ovog puta su spremili i veliki BTF giveaway gdje će pobjednik dobiti prijevoz, smještaj i sve potrebno za dolazak na BTF u Beogradu 28. i 29. septembra. Sve informacije možete pronaći na www.balkantubefest.com.Prva brada grada 


U nedjelju, 14. aprila u SCC-u traži se najbolje brade i brkove grada. Sajamski dio počinji ujutro u 10, a takmičarski od 17 sati. Najbolje brade i brkove će ocjenjivati međunarodni žiri u sastavu Karlo Zagorac (Bg), Sandra Zajec (Zg), Zoran Vukčević (Pg), te domaće snage, Haris Šabotić (Change) i Alen Demirović (Alen's Barbershop).