Spahalić: International Health je u službi našeg zdravlja

Kompanija International Health uspješno posluje od 2002. godine. Danas ova kompanija ima preko 90 zaposlenih te prepoznatljive brendove prisutne u osam zemalja regiona. Kao preduslov ostvarenja ovih visoko postavljenih poslovnih ciljeva uspostavili su sistem vrijednosti koji ih vodi – stručnost I profesionalnost i što je najvažnije, razvoj kompanije usmjeravaju prema potrebama njihovih korisnika.

Njihov uspjeh potakao nas je da ih posjetimo u Sarajevu te razgovaramo sa direktoricom marketinga kompanije International Health, Berinom Spahalić.


U čemu se ugleda uspješnost i kvalitet poslovanja International Health-a?


Uspješnost i kvalitet poslovanja International Health-a ogleda se u jedinstvenim i inovativnim proizvodima koji pomažu u očuvanju zdravlja, prevenciji i liječenju bolesti. Korisnicima pružamo mogućnost stvaranja vlastitog znanja i svijesti o zdravlju te na taj način podupiremo odgovoran i svjestan način života kao i ličnu brigu za zdravlje. Stalno razvijamo i usvajamo nova znanja i vještine, jer smo potpuno svjesni da je naša snaga u znanju i vještinama naših zaposlenih. Razvijamo otvorenu komunikaciju i kvalitetan timski rad koji nas vodi naprijed. Kroz cjelokupan program pomoći za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti želimo da učestvujemo u unapređenju kulture zdravlja svakog pojedinca i šire društvene zajednice. Gradimo povjerenje i konstruktivne odnose s korisnicima kroz međusobno razumijevanje i uvažavanje, ispunjavajući njihove zahtjeve i očekivanja. Stalnim ulaganjem u kvalitet i brigom o potrebama korisnika, stvaramo čvrstu osnovu na kojoj se temelji njihovo zadovoljstvo. Korisnicima pružamo visokokvalitetne i vjerodostojne proizvode zasnovane na znanju, kompetencijama i standardima struke.


Spomenuli ste da vam je kvalitet na prvom mjestu, te istraživanje i razvoj


International Health teži izvrsnosti u svim poslovnim segmentima, pa pod pojmom kvaliteta u International Health-u podrazumijevamo primjenu sistema upravljanja kvalitetom u svim poslovnim aktivnostima i svim organizacijskim cjelinama.

Proizvodi GE132, GE132+Natural, GEKIDS, VAMEX I NEINVAZIVNA LIPOSUKCIJA se proizvode u Njemačkoj po visokim farmaceutskim standardima fabrike Alphacaps koja je član GfE (Međunarodnog udruženja za nutritivna istraživanja), a posjeduje i TÜV certifiakt IFS (Međunarodni standard za hranu), GMP certifikat (Dobra proizvođačka praksa). Pri tome kao temeljno opredjeljenje, pojam kvaliteta objedinjuje i pozitivne analitičke izvještaje državnih zavoda za javno zdravstvo (biohemijska analiza) koje su odobrile njihovu upotrebu, te dozvole za stavljanje u promet koje izdaju nadležna ministarstva zdravlja. Podrška Njemačke fabrike u kojoj proizvodimo naše proizvode omogućuje International Healthu da kroz kvalitetnu saradnju sa svojim partnerima ubuduće još uspješnije stvara dodatnu vrijednost za svoje dobavljače, kupce i potrošače. International Health će trajno razvijati i održavati dugoročne odnose s partnerima i potrošačima nudeći im jedinstvene proizvode kojima nastojimo pravovremeno odgovoriti na zdravstvene potrebe današnjice.


Berina Spahalić


Ostvarivanje ciljeva ove politike, zadovoljstvo korisnika naših proizvoda i usluga, obaveza je svih zaposlenih i mjerilo kvaliteta i uspješnosti našeg poslovanja. Pitanje kvaliteta kod naših proizvoda nije pitanje prestiža. Jer, to su proizvodi koje unosite u svoj organizam i koji imaju direktan uticaj na Vaše zdravlje. Stoga, morate biti sigurni u beskompromisan kvalitet proizvoda koje koristite. U našem istraživačkom radu uvijek se iznova pitamo: "Kako napraviti još više da bismo Vam ponudili još bolje". Najveći poslovni uspjesi gotovo se uvijek temelje na postignutim inovacijama – novim idejama, novim projektima, novim proizvodima. Svakoj kompaniji najveće zadovoljstvo svakako predstavlja formulisanje novog proizvoda. Utoliko više, što se iza njega uvijek skriva višemjesečni ili višegodišnji trud velikog tima stručnjaka. Sve započinje s idejom – zdravstveni problem i s njime povezane tegobe sagledavaju se s različitih aspekata. Pokušavaju da se pronađu prirodne supstance, vitamini, minerali ili biljni ekstrakti, koji svojim sastavom mogu ponuditi pomoć u riješavanju specifičnih tegoba. Kada se konačno odabere optimalna kombinacija aktivnih supstanci, biraju se najkvalitetnije sirovine i počinje proces proizvodnje.


Vrata International Hhealth-a otvorena su svim korisnicima u Sarajevu i Banja Luci


Mi vodimo računa o zdravlju cijele porodice, i fizičkom i psihičkom, što dokazuje i paleta proizvoda:

  • NEINVAZIVNA LIPOSUKCIJA - dijetoterapijski tretman za skidanje viška kilograma.
  • GE132 i GE132+NATURAL - Kompleks snažnih antioksidanata koji uz terapiju pomažu u liječenju najtežih bolesti.
  • GEKIDS - Kompleks moćnih antioksidanata za bolji imunitet djece
  • VAMEX - Kompleks prirodnih sastojaka – pomoć u tretmanu nesanice i ostalih tegoba izazvanih stresom

U Sarajevu i Banja Luci je otvoreno savjetovalište za skidanje viška kilograma Neinvazivna Liposukcija kao i za sve proizvode iz palete proizvoda International Health. Proizvodi su dostupni u apotekama u BiH.

Tim za podršku korisnicima: Sarajevo, Kromolj K-4, 033 213 434, Banja Luka, I Krajiškog Korpusa 15, 051 491 666