NIKE AIR MAX 95 PREMIUM predstavlja slobodu razmišljanja i izražavanja

SNL

Nemoguće je proći svjetskim, ali i domaćim ulicama bez da na njima uočimo šarene i upadljive modele danas kultne serije Nike patika – Air Max.

Prve Air Maxice nije dizajnirao Amerikanac, već je ta dužnost dodijeljena Talijanu Sergiu Lozanu. Lozano je unatoč očekivanjima uspio stvoriti jednu od najpoznatijih Air Max silueta u historiji modela. Dizajn je inspiriran ljudskom anatomijom, a novitet su predstavljali i zračni umetci u prednjem dijelu potplata. Početak prodaje ove patike, zbog velike zainteresiranosti kupaca, uzrokovao je nerede u trgovinama Velike Britanije, a zanimljivost je da je ova patika, prema istraživanju britanskih forenzičara 2007. godine, bila najčešći izbor obuće u kriminalnom miljeu.

Air Max 95 je patika koja je inspirirana ljudskim tijelom i ljudskom anatomijom. Naime, linije na njoj podsjećaju na ljudsku kralježnicu, a materijal na kožu. Ovaj model je po prvi put predstavio Forefoot Air koji se nalazi na prednjem dijelu tenisica.Air Max 95 PREMIUM predstavlja slobodu razmišljanja i izražavanja, baš kao i brand pod čijim je imenom rođen.