Game of Thrones objavio novu pjesmu“Jenny of Oldstones” grupe Florence + The Machine

HBO je izdao zvanični video spot “Jenny of Oldstones” grupe Florence + The Machine, pjesmu koja je premijerno prikazana u odjavnoj špici druge epizode osme sezone serije Game of Thrones.

Dočekali smo i drugu epizodu osme sezone „Igre prijestolja“. Ako vam je glas koji pjeva pjesmu zvučao poznato - ili nepogrešivo - da, to je bila Florence + The Machine. 


Florence je jedina umjetnica koji će se pojaviti u završnoj sezoni hit HBO serije, snimila je pjesmu nakon što su je osobno kontaktirali kreatori emisije, dugogodišnji fanovi Firence David Benioff i D.B. Weiss.


"Oduvijek smo bili veliki obožavatelji Florencine muzike, a trailer 2 s njenom pjesmom"Seven Devils" je vjerovatno najmoćnija koju smo ikada imali", rekao je David Benioff, američki književnik, scenarist i televizijski producent. 


“Kada sam prvi put čula pjesmu, to mi je zvučalo kao keltska uspavanka”, kaže Florence. „Keltska muzika je oduvijek bila u mojoj krvi, tako da sam osjećala kao da mogu nešto da uradim s njom. Čarolija i rituali u seriji, da ne spominjem kostime, oduvijek su mi se dopadali. Čast mi je da budem dio završne sezone.”
“Jenny of Oldstones” napisali su Ramin Djawadi, Dan Weiss, David Benioff i George R.R. Martin.