Kako i kad utrpavati košulju?

Getty Images

Pitate se zašto pišemo o nečemu tako osnovnom?

Postoji li doista potreba da se ljudi nauče nešto što većina nas radi otkad smo imali pet godina? Pa, da, zapravo. Samo se osvrnite oko sebe. Koliko muškaraca vidite u sportskoj košulji? Ili što je s onim tipom koji je maloprije održao prezentaciju i koji je nesvjesno tri puta utrpao košulju tijekom razgovora od pet minuta? Veliki broj muškaraca sigurno nema sustav za utrpavanje košulja.


Samo zato što radite nešto ne znači da to radite ispravno.


Pa počnimo! Uz ovih 5 savjeta spriječit ćete izvlačenje košulje iz hlača:


1. Košulja mora biti duga barem 7-8 cm ispod pasice hlača. 


2. Utrpajte košulju u otkopčane hlače i ostatak tkanine koja vam ostane oko struka prihvatite prstima i presavijte prema leđima. Kada ste presavili tkaninu do željenog izgleda zakopčajte hlače. 3. Ovo je druga metoda, a posebno se odnosi na one koji nose potkošulju. Ako je nosite, najprije nju utrpajte u bokserice, a potom košulju u hlače. Tako ćete spriječiti da se potkošulja izvlači i sa sobom povlači košulju van. Potkošulja također treba biti dovoljno duga da se ne bi stalno izvlačila.


4. Postoji još jedan način uz koji vam se sigurno košulja neće izvlačiti iz hlača. To su tregeri, ali ne oni klasični. Vojnici i policajci ih često nose jer im košulje moraju izgledati besprijekorno. S dva nastavka drže košulju, a na drugom kraju čarape. Ne vide se ispod hlača, a ujedno vam pridržavaju i čarape od spuštanja. 


5. Kada zakopčavate hlače vodite računa da su vam dugmad i zatvarač na hlačama u istoj ravnini.