Kuda se zaputiti u danima vikenda koji su pred nama?

PR

U susret vikendu i sedmici pred nama, donosimo vam događanja koja nas očekuju sljedećih nekoliko dana, a koja vrijedi posjetiti. Ukoliko ne znate kuda bi se zaputili i kako bi proveli ono malo slobodnog vremena koje nam ostaje poslije radnih vremena, inspirirajte se našom listom.

Letu štuke, 26.april, Dom mladih


Priznata i omiljena sarajevska grupa Letu štuke u sklopu regionalne koncertne promocije svog novog albuma u petak, 26. aprila održat će svoj veliki solistički koncert u Sarajevu u kultnom prostoru Doma mladih.  Nakon uspješnog predstavljanja u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu dugoočekivani četvrti studijski album, koji nam je pod imenom 'Topla voda' u studenom prošle godine donio devet novih pjesama, napokon će biti uživo izveden i pred sarajevskom publikom. 


Album 'Topla voda' uspješno je u fokus publike i kritike vratio Dina i njegove Štuke osiguravši im istovremeno mjesta pri samom vrhu godišnjih izbora najboljih albuma u regiji gdje ni službeni singlovi 'Bože zdravlja', 'Supermarket', 'Bočice' i 'Zemlja gori' nisu bili ništa manje zapaženi. 


Svi ljubitelji ovog benda i autentičnog autorskog rukopisa Dine Šarana kojeg, kako struka tako i kolege, stavljaju među vodeće autore regije, u Domu mladih 26.04. doći će na svoje. Uz pjesme s novog albuma publika neće biti uskraćena ni za njihove najveće hitove, poetski snažne ‘Šutiš’, ‘Mjesto za dvoje’, ‘Minimalizam’, ‘Tesla’, ‘Bella dona’, ‘Sunce’ i mnoge druge.Demoni - Lars Norén, 27. april, Kamerni teatar


Nurenovi Demoni ispituju nas, upozoravaju, prijete kako je odnos sa odabranim partnerom, u ovom slučaju Katarine (Nadine Mičić) i Franka (Alen Muratović) a sa druge strane Jene (Aida Bukva) i Tomasa (Emir Fejzić) prepun ispita koje moramo proći da bi došli do ispunjene i totalne ljubavi. Njihovi načini su često pogrešni jer žele da povrijede onog drugog, žele da nahrane svog demona koji je duboko u njima. Sakati su u davanju onog najljepšeg, poklanjanju istinskih plemenitih osjećanja. Svoj dom pretvaraju u ring u kojem se naizmjenično razmjenjuju "udarci". Udarci koji bole jer pogađaju ono suštinsko. Rove po dubinama unutrašnjeg, intimnog. Ne žele da postoje kao takvi ali nemaju načina da podare ljubav.


Priča o Demonima nas zapravo vodi ka tom putu. Da li smo spremni i da li istinski možemo podariti ljubav a da ista ne bude progutana, sažvakana i ispljunuta.⎣CON⎦temporary Showroom, 27. april, ARTLab


Za sve ljubitelje mode i dizajna ovo je event koji se ne propušta. Cilj ovog eventa je u novom i intimnijem duhu predstaviti nove projekte i domaće dizajnere. Ovakvim novim konceptom predstavljanja možete u direktnom odnosu sa dizajnerima osjetiti prave vrijednosti dizajna i kvalitete kolekcija.


Upoznajte novu kolekcijom bh. talentovanog modnog dizajnera Milana Senića, “Majstor stroge forme” poznat po svojoj sofisticiranoj, minimalističkoj estetici koja je ujedno jako nosiva.


(CON)temporary će predstaviti talentovanu Amelu Ibrahimagić dizajnericu modnih dodataka brenda AMELIE COLLARS, novi brand 3 kao i host brand ARTLab sa novom kolekcijom unikatnog namještaja i home decora.