Drake pokupio sve nagrade na Billboard Music Awardsu

getty images

Spektakularna ceremonija dodjele muzičkih nagrada Billboard Music Awards upriličena je u Garden areni u Las Vegasu gdje su sjajan show i zabavu pripredili poznati izvođači.

Pored dodijeljenjih priznanja za muzičke uspjehe u raznim kategorijama, noć su obilježili i nastupi te poruke muzičara posvećene marginaliziranim slojevima društva. Umjetnici su također govorili i o poboljšanju muzičke industrije.


Kanadski reper Drake je učvrstio svoju poziciju na vrhu pop piramide nakon još jedne godine svjetskih hitova, uključujući i Nice For What i My Feelings. 32-godišnji reper posvetio je svoju pobjedu liku Arya Stark tokom njegovog govora i pokazao da je veliki fan serije Game of Thrones.


Cardi B je ove godine predvodila sa 21 nominacijom u 18 kategorija. Osvojila je nagrade poput Top Hot 100 pjesme za “Girls Like You” i Top Rap pjesmu za “I Like It”.


Drake je imao najviše pobjeda u noći 12, dok je Cardi B slijedila sa šest. Neki od ostalih velikih dobitnika su bili Maroon 5, Ella Mai i Lauren Daigle. Inače, pozornica u MGM Grand Garden Areni gledala je blockbuster predstave nekih od najvećih nastupa u industriji, uključujući Jonas Brothers, Madonnu, Taylor Swift i Mariahu Carey, koji su osvojili nagradu za ikonu.
Show je otvoren nastupom Taylor Swift. Pop zvijezda je izašla na pozornicu sa Brendono,m Uriem iz grupe Panic at the Disco, koji se pojavljuje na nedavno objavljenoj pjesmi Me!


Swift i Urie su nosili odgovarajuću svjetlucavu odjeću za atraktivan nastup, uz pratnju marširajućeg benda.