Izložba portreta akademske slikarke Ružice Panić u Cafeu YOKO

Ružica Panić, Privatni album

„Čini mi se da je umjetnost, više nego išta drugo, stanje duše“, Mark Šagal

Šagal je jedan od Ružičinih najvećih uzora u slikarstvu, a u njenim radovima sasvim sigurno ćete naslutiti tragove ove filozofije stvaranja. Zato vas pozivamo na otvaranje izložbe portreta akademske slikarke Ružice Panić u srijedu 8. maja u 20 časova u Cafeu YOKO. Družićemo se sa umjetnicom kako bismo saznali nešto više o njenom radu, dominantnim motivima i svemu drugom što stoji iza njene umjetnosti. Na ovoj izložbi prodajnog karaktera, koja će biti otvorena do 22. maja, moći ćete vidjeti 10 slika. Posjetite YOKO za sve dodatne informacije.

Ružica Panić rođena je u Ključu 1988. godine. Diplomirala je slikarstvo 2011. na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, u klasi profesora Vese Sovilja. Na njenim radovima dominira ženski portret sa lirskom notom povezanosti čovjeka i prirode. Uzori u slikarstvu su joj Mark Šagal i Frida Kalo. Prvu samostalnu izložbu pod nazivom „Ćutanje“ u izložbenim prostorijama Akademije imala je 2011. Zatim je uslijedila još jedna pod nazivom „Razgovori“ 2012. Učestvovala je na više grupnih izložbi, kako u regionu tako i u inostranstvu. 

Naredni događaj: U Cafeu YOKO 14. maja u 20 h družimo se na novom klubu knjige. Ovaj put razmjenjujemo utiske o novom kontroverznom romanu Mišela Uelbeka „Serotonin“. Pridružite nam se na ovom neformalnom druženju!