Pet stvari koje vjerovatno niste znali o George Clooneyju

Getty Images

Poznati holivudski glumac i borac za jednaka prava, da ne spominjemo i najseksi čovjek na svijetu, sudjeći po People magazinu (1997.), George Clooney je jednostavno rečeno sažet prikaz sna. U nastavku pročitajte neke činjenice koje možda i niste znali o ovom poznatom glumcu.

Karijeru je započeo kao novinar


George Clooney možda nikada ne bi postao glumac kojeg znamo da je slijedio stope svog oca, Nicka Clooneyja, novinara i televizijskog voditelja, što mu je bio originalni plan. U snimljenom intervjuu rekao je da je bio najgora kombinacija prekomjernog samopouzdanja i osrednjosti kada je počeo izvještavati.  Nikad ne bih bio dobar, ne kao njegov otac. Rekao je da je zbog toga odabrao karijeru koja ne zahtjeva neki talenat: glumu, što je na kraju bio odličan potez.On nije uvijek bio glumac kojeg poznajemo


Gravity, Ocean's Eleven, A Night in Hell,  Money Monster, Good Night and Good Luck... Ovo su samo neki od filmova kojima je George Clooney popravio rejting. Ipak, postoje filmovi koji nisu bili toliko uspješni. Jedan od takvih je The Return of Killer Tomatoes u 1988. godini, gdje ludi znanstvenik razvija proces koji pretvara rajčice u ubojice, a George Clooney je u ulozi Matta, blesave pizze koja će morati pomoći svome stricu spasiti svijet. Njegova uloga seksi doktora Doug Rossa u seriji Emergencies je uloga koja ga je učinila poznatim.

Uhićen je zbog svog aktivizma


Tijekom godina George Clooney dokazuje svoj aktivizam gdje se bori za jenaka prava, te je 2001. godine iskoristio svoju slavu kako bi prikupio sredstva za žrtve napada 11. septembra. 2006. godine se udružio s Barackom Obamom kako bi osudio dramatične događaje u Darfuru, regiji zapadnog Sudana koja je postala poprište sukoba između pobunjenika i vladine vojske. Dvije godine kasnije, United Nation ga naziva glasnikom mira. Također je odlučio donirati milijun dolara za žrtve potresa na Hajitiju, a 2012. godine je uhićen kada se zajedno s ocem pojavljuje ispred sudanske ambasade u Washingtonu u toku protesta protiv vlade Kartum.

Veoma je blizak s britanskom kraljevskom obitelji 


Među gostima kraljevskog vjenčanja u maju 2018. godine,  na kojem su se vjenčali princ Harry i Meghan Markle, George Clooney i njegova supruga Amal su ostavili snažan utisak na goste. Također kruže glasine da bi upravo on mogao biti kum njihovom novorođenom  sinu. 

On je višestruko nagrađivana osoba


Iako je George Clooney poznat kao jedan od najboljih glumaca svih vremena, dobio je nekoliko nagrada za uloge u raznim filmovima (Oscar za najbolje sporednog glumca, Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca u filmu Syriana, Zlatni globus za najbolje glumca u filmu The Descendants,...), on  je također veoma utjecajan redatelj s najmanje sedam filmova i serija. Također, zaslužan je za novu seriju Catch-22, prilagođenu iz romana Josepha Hellera iz 1961. godine.