Na sceni Pozorišta mladih Tuzle (Dvorana Kaleidoskop) u subotu, 18.05.2019. godine sa početkom u 19 h upriličit će se otvorenje izložbe "Linije Života" autora Rame Tučića.

Ramo Tučić rođen je 10.03.1992. godine u Zvorniku, gdje je završio osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Nakon završetka Gimnazije "Petar Kočić" u Zvorniku, seli se u Tuzlu, gdje upisuje Filozofski fakultet, odsjek Žurnalistika. Sklonost ka slikarstvu javila se još u srednjoškolskim danima gdje sunjegovu ljubav ka slikarstvu prepoznali i profesori te njegovi školski radovi su bili izloženi u kabinetima likovne kulture u školi.


Prva samostalna Izložba slika "Linije Života" nastala je iz dva ciklusa i to "Život" i "Dijelovi", a oba ciklusa nastala su u periodu od septembra 2018. godine do marta 2019. godine, a rađeni su tehinkom akrilik na platnu.


Sponzori projekta su Pozorište mladih Tuzle, Udruženje "Mladi Tuzle", "Bart d.o.o.", Centar za kulturu Tuzla, Edim Turčinović  Erazmo Centar Tuzla, SNL Magazin i Galerija "Pro Art".


Izložba će biti postavljena do 23.05.2019. godine.