Ljubitelji rock'n'rolla su dobili sat po njihovoj mjeri

Hublot

Skorašnja saradnja legendarnog švicarskog brenda Hublot, umjetničke radionice Wild Customs i kolekcionara Laurenta Picciottoa, izrodila je novi Hublot Classic Fusion Wild Customs ručni sat…

Wild Customs je kompanija koja stvara prefinjene gitare, dok je Laurent Picciotto poznat kao strastveni kolekcionar satova i električnih gitara. Samim tim, ova saradnja je bila neizbježna i osuđena na uspjeh. Sat specijalnog izdanja nas podsjeća na kreativnost i strast starih dana rock'n'rolla, a ona prethodi lansiranju inovativnog novog mehanizma, koji je dizajnirao Picciotto, a koji se naziva Gyrock.


Hublot Classic Fusion Wild Customs model dolazi sa kućištem od zrelog titanijuma ili bronze, sa samonavijajućim mehanizmom, bazom koja je dekorisana lobanjama i Art Deco dezenima na kućištu i brojčaniku. Sa svoje strane, Wild Customs će u julu ove godine predstaviti svoj Gyrock u Nashvilleu, a on predstavlja patentirani mehanizam, koji će kreirati revoluciju u svijetu električnih gitara, a ovaj sat je tu kako bi mu otvorio put.
Sat poseduje kućište prečnika 45 mm napravljeno od zrelog titanijuma ili tamne bronze, dok brojčanik dolazi sa sekundarom zelene boje, asocirajući nas na zlatnu eru električne gitare. Što se kaiša tiče, postoje dvije opcije – jedan je kreiran od vintage kože, dok je drugi napravljen od gume, sa našivenom crnom gumom.Hublot Classic Wild Customs model će biti dostupan u ograničenom izdanju od 200 komada u svakoj varijanti. Pored toga, njega će pratiti trzalica istog dezena i nevjerovatno poklon pakovanje.