Donosimo vam neke od modnih tabua koje bi trebalo da prevaziđeš i uživaš tokom ljeta u odličnim outfitima.

Vjerovatno i sami često čujete kako neko kritikuje muški stil na osnovu nekih, pa možemo slobodno reći predrasuda. Često su one zasnovane na nekim zastarjelim ili neargumentovanim mišljenjima, jer priznali mi to ili ne, moda se mnogo promijenila u posljednjih nekoliko godina. Šta god da ljudi pričaju, muškarci koji drže do sebe će i dalje nositi rozu boju, uske odjevne komade i još mnogo toga, jer budimo realni, dobro nam stoji, a evo još i nekih modnih tabua koje bi trebalo da prevaziđeš i uživaš tokom ljeta u odličnim outfitima.

“Sandale i papuče su samo za žene”


Ovo je većina muškaraca doživjelo, posebno ako u toku ljeta uz svoje omiljene odjevne kombinacije nosimo i neke kožne sandale. Iako postoji kod nekih kao jasno postavljeno mišljenje da takva obuća nije za muškarce, kao da bi ih neko dizajnirao i proizvodio da to nije istina. Shvatite da je i nama muškarcima potrebno da nekad obujemo nešto laganije, kako bi mogli da “preživimo” tople dane, a osim toga, elegantnije papuče, sandale, odlično se kombinuju sa različitim odjevnim komadima i pokazuju da možemo da imamo dobar modni ukus.
“Crni odjevni komadi su samo za zimu”


Dobro, možda je ljepše kada se u sunčanim danima odlučiš za vedre, svijetle boje, jer onda budeš u tom ljetnjem mood-u, ali to ne znači da treba sasvim odbaciti tamne, a posebno crne kombinacije u “toplim” mjesecima. Za njih se odlučujemo kada su u pitanju izlasci, neke svečanije prilike, jer crna uvijek daje elegantan izgled, te uz to i vizuelni efekat bude mnogo bolji, pa ne postoji nikakav razlog zbog kojeg bi se toga odrekao.
“Potrebna ti je sasvim nova garderoba za ljeto”


Još jedna neistina. Novi odjevni komadi se i ljeti kupuju i obnavljaju, kao i tokom bilo kog drugog godišnjeg doba, te nema potrebe da se u toku jednog određenog posebno “aktiviraš” za shopping. Sasvim je normalno i poželjno da ono što si volio i šta ti je dobro stajalo prethodnog ljeta obučeš i kombinuješ i ovog, s tim što ćeš već sigurno kupiti nešto novo, pa će to izgledati ljepše i sasvim drugačije nego prije.
“Cvijetni dezeni nisu za muškarce”


A, šta ćemo onda sa svim onim muškarcima koji na Havajima ne pristaju ni na šta drugo osim na košulje ovakvog dezena, popularno nazvane havajkama? Kao i kod sandala, cvijetni dezen je sasvim prihvatljiv u muškoj modi, tako je već sezonama unazad, a mnogi muškarci nose ovakve komade sa velikim zadovoljstvom, jer pored dobrog izgleda, utiču pozitivno i na samo raspoloženje.Duboke patike + šorc = NIKAKO


A zašto? Ovaj tabu nastao je zbog navike da duboka obuća bude više za kišne i zimsku sezonu, ali to nije striktno povezano sa patikama. Njih možeš nositi u bilo kojem godišnjem dobu, što i jeste jedna od njihovih odličnih strana, a uz to, uz šorceve i kratke pantalone uvijek izgledaju perfektno.
“Slojevito oblačenje nije za ljetne dane”


Ni ovo nema veze sa istinom, niti može da bude jedan dobar modni savjet. Primjer da je slojevito oblačenje uvijek dobro, pa čak i ljeti, jeste kada obučeš majicu, a onda košulju preko majice raskopčaš, jer tim već počinješ da praviš slojeve svojim odjevnim komadima. Osim toga, i tokom ljetnjih dana postoje hladniji periodi, svježe noći, pa je tada već ovakav način stilizovanja skoro neophodno.