„Once Upon a Time in Hollywood“ kao inspiracija za stil

Ukoliko ste jedni od onih koji još nisu pogledali trailer za Tarantinov film „Once Upon a Time in Hollywood“, krajnje je vrijeme da to učinite. Trailer je ispunio naša očekivanja, ako ne i premašio.

Film, čija se radnja dešava u Los Angelesu krajem šezdesetih godina, usredotočuje se na Ricka Daltona (kojeg glumi Leonardo DiCaprio) i Cliffa Bootha (Brad Pitt), ispranog glumca i njegovog dugogodišnjeg dvojnika.


Tarantino, koji je napisao scenarij također režira i producira film, a inspriran je vlasititm odgojem usred kontrakulturne i hippi manije u Los Anglesu oko Charles Mansonovog kulta. Dalton i Booth žive poored Sharon Tate – trudne glumice koju je ubila Manson porodica. I dok film prikazuje neku ozbiljnu akciju, čini se da koristi i šaljiv humor kako bi potpisao Taratinovo poznatno nasilje. To ne znači da nas Manson (kojeg glumi Damon Herriman) ne izluđuje,  čak i ako je sve što vidimo u traileru njegov širok, ali prijeteći osmijeh. Iako je radnja filma smještena u 1969. godini, mnogo odjeće ima onaj izgled koji danas svi rado nosimo. Od majica sa jakim uzorcima u kombinaciji s ogrlicama, do poderanog jeansa i avijator naočala.Izgled