Sedam najboljih fitness Instagram profila koje biste trebali pratiti

Kada želite ući u formu i vidjeti stvarne rezultate, nema bolje potrošenog novca nego na osobnog trenera. Oni pomažu u planiranju vježbi kako bi maksimizirali rezltate i osigurali da koristite ispravnu formu – sve dok vas drže motiviranim kao i svaki dobar trener.

Iskustvo nije jeftino, ali je uvijek vrijedno potrošenog novca. Naravno, ako nemate budžet za osobnog trenera, Instagram se pokazao kao mjesto za stručno vodstvo i motivaciju, bez ikakvih troškova.


Vrhunski treneri iz cijelog svijeta – neki od istih ljudi koji obučavaju vodeće ljude i akcijske junake – sretni su pružiti cijeli program vježbanja. Nude vam vrhunski trening i savjet u zamjenu da ih pratite i ponekad lajkate postove. Slike i videozapisi, inspiracija i plan obroka, čak i nekoliko neuspijeha uspjeva vam pomoći da se osjećate kao da niste sami na tom putu. Sve vam je tu, na dlanu.


Postovi su nevjerovatno korisni u onim teškim danima, kada se borite sami sa sobom da ustanete iz kreveta i vježbate. Ovi profesionalci navode da je fitness prioritet, a  njihovi Instagram profili podsjećaju nas da se potrudimoo da budemo najbolje verzije sebe. „Kada je riječ o Instagramu, naša najmera je pružiti vrijednost našim klijentima i pratiteljima,“ kaže Eric Johnson koji je osnovao Homage Fitness sa svojim bratom Ryanom. „Da li je to davanje nekome vježba za implementiranje u svoj trening tog dana ili da ih potakne za drugačijim misaonim procesom, jedinstvenom metodom treninga, ili djelimičnom stavkom za poboljšanje njihovog cjelokupnog zdravlja.“ I premda je njihov popis klijenata ispunjen osobama visokog profila, Ryan kaže da platformu ne koriste kao sobu s trofejima. „Iskreno, ako post ili story pomogne barem jednoj osobi, to je ono što nama najviše znači.“


Da bismo vam pomogli u pripremanju dobro zaokruženog feeda, skupili smo najbolje trenere koji biste trebali zapratiti na Instagramu. Odlični momci koji pokazuju zdravu mješavinu treninga snage, vježbi koristeći vlasititu težinu i vježbe pokretljivosti. Njihov fizički izgled zasigurno će vas motivirati da se sklonite s kauča i počenete vježbati.Don Saladino @donsaladino


On je čovjek kojem se Hollywood obraća ako im treba forma superheroja. Don Saladino iz New Yorka je jedan od najtraženijih i najpoštovanijih trenera u tom poslu. Samo pitajte Ryana Reynoldsa, Sebastiana Stana i Davida Harbora koje je upravo spremio za borbu u svrhe filma „Hellboy“. Njegov feed je pun tutorijala vezanih za ispravnu formu, najnovijih avantura sa svojim klijentima s A liste i uspješnih priča njengovih pratitelja.

Eric i Ryan Johnson @ourhomage


Kao vlasnici teretane i osobni treneri koji pomažu poznatima da dođu u formu, ne čudi da braća Eric i Ryan imaju feed pun treninga i vježbi. Ono što ih razlikuje od drugih Instagram profila jeste to što njihov profil sadrži i znanost iza izgradnje jačeg i usklađenijeg tijela. Njihove objave se kreću od dobrih vijesti kao što je zašto biste trebali jesti tamnu čokoladu prije treninga do malih koraka koje možete učiniti kako biste pripremili svoje tijelo za napornije setove.

Nathan McCallum @isnathan


Ovaj modno osviješteni australijski trener-influencer-poduzetnik ne dopušta da njegov ispunjeni raspred treninga i putovanja utiče na njegovu redovnu rutinu objavljivanja postova. Svoj feed ispunjava korisnim savjetima, planovima za vježbanje i mnoštvom lijepih fotografije kako bi ostali motivirani. Njegovi storyji su zanimljvii, puni bezobraznog humora i ozbiljnih prijedloga za vježbanje. Ako vam se sviđaju isječci koje objavljuje na svoj Instagram profil, trebali bi ste se isto pretplatiti na njegov YouTube kanal.

Camilo Cereijo @camilocereijo


Camilo Cereijo je certificirani osobni trener koji trenira profesionalce usmjerene na karijeru koji žele izgraditi bolja tijela. Njegov Instagram je pun detaljnih planova vježbanja, zajedno s videozapisima, upuiama i bilješkama za trening. Povrrh svega, tu je motivacija u obliku priča o uspijehu klijenata zajedno sa svojim vlastitim uvidimo o tome kako se zauzeti za sebe i živjeti u skladu s svojim potencijalima.

Chris Nayna @chrisnayna


Ako tražite neki ozbiljan smjer za izgradnju mišića, Chris Nayna je definitivno osoba koju trebate pratiti. On je medicinski brat za teške slučajeve iz Melbourna koji je također trener s desetogodišnjim iskustvom u fitness industriji. Ako tražite prave poteze za vladanje strojevima u vašoj teretani, on ima video tutoriale koji će vam pomoći. Tu su i zagrijajvanja, ideje za plan obroka i podsjetnici da je potrebno da se nekada i odmorite. Mike Donavanik @mikedfitness


Želite vježbe visokog intenziteta koje možete raditi iz udobnosti svoje dnevne sobe? Instagram profil Mike Donavanika pun je učinkovitih vježbi cijelog tijela. Svaki video isječak pruža kratke demonstracije vježbanja s mogućnošću pristupa punom videozapisu o vježbanju. Tu se nalazi i dosta humora i podsjetnika da vježbanje ne moramo shvatiti tako ozbiljno. 


Dylan Werner @dylanwerneryoga


Ovo nije vaš tipičan profil 'yoga influencera'. Instruktor joge iz Los Angelesa Dylan Werner je zanimljivi ovisnik o adrenalinu koji pravi nevjerovatne fotografije, balansirajući se najčešće na jednoj ruci na jedninstvenim mjestima širom svijeta. Fotografije su zasigurno inspirativne. On je također odlična osoba koju trebaju pratiti muškarci koji žele poboljšati svoju fleksibilnost i mobilnost.